Ремонт дитсадка на Рожищенщині: вкрав майже 100 тисяч – заплатить 3,4 тисячі штрафу

26 Травня 2020, 10:03
Під час ремонту дитячого садка «Казка» чоловік присвоїв майже 100 тисяч гривень 785
Під час ремонту дитячого садка «Казка» чоловік присвоїв майже 100 тисяч гривень

На Волині директор будівельної фірми «Старбуд-м» під час виконання робіт з капітального ремонту покрівлі дитячого садка «Казка» в селі Мильськ Рожищенського району здійснив аферу, присвоївши майже 100 тисяч гривень.

Договір на виконання робіт був укладений на суму 400 тисяч гривень, однак робіт виконали лише на 300 тисяч. За цей злочин керівник підприємства заплатить штраф 3 400 гривень, також протягом року та двох місяців він не зможе обіймати посади керівника в установах будь-яких форм власності. Так вирішив Ківерцівський районний суд, пишуть Волинські новини.

4 грудня 2018 року між приватним підприємством «Старбуд-м», від імені якого діяв його керівник, та Мильською сільською радою укладено договір будівельного підряду на виконання робіт з капітального ремонту покрівлі дошкільного навчального закладу «Казка», що на вулиці Першотравневій, 15 в селі Мильськ Рожищенського району. Вартість виконаних робіт, згідно з договором, становила 404 034 гривні.

Після укладення договору в директора приватного підприємства виник умисел на одержання неправомірної вигоди. Зокрема, він вніс неправдиві дані в акт виконання робіт за грудень 2018 року, аби отримати бюджетні кошти за роботи, які передбачені проєктно-кошторисною документацією, але які фактично виконані не були, підписавши вказаний акт та завіривши його відтиском печатки ПП «Старбуд-м».

Окрім того, обвинувачений керівник фірми знав, що для набуття можливості розпорядження бюджетними коштами необхідним є підписання акту приймання виконаних будівельних робіт інженером з технічного нагляду.

Відтак, діючи за попередньою змовою з особою, матеріали щодо якої виділено в окреме провадження та яка на підставі договору здійснювала технічний нагляд за об'єктом ремонту, надав їй для підписання акт приймання виконаних будівельних робіт. Вона ж, усвідомлюючи невідповідність обсягів та переліку фактично виконаних будівельних робіт ПП «Старбуд-м» на об'єкті, підписала та завірила відтиском печатки зазначений акт. Зокрема, в акті вказано, що робіт було виконано на суму 404 тисячі, однак фактично роботи виконали на 307 360 гривень.

Після цього керівник підприємства надав акт приймання виконаних робіт виконувачу обов'язків Мильського сільського голови, яка будучи необізнаною про злочинні наміри обвинуваченого, підписала зазначений акт та проставила відтиск печатки на ньому, подавши його до управління Державної казначейської служби України у Рожищенському районі Волинської області. На підставі цього акту з розрахункового рахунку Мильської сільської ради підприємству «Старбуд-м» було переказано кошти в сумі 404 034 гривні.

Отже, керівник підприємства, отримавши бюджетні кошти за роботи, які передбачені проєктно-кошторисною документацією, але які фактично виконані не були, завдав інтересам Мильської сільської ради збитків на суму 96 674 гривні.

Між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду та призначив керівнику підприємства покарання у виді штрафу в розмірі 3 400 гривень, з позбавленням права обіймати посади керівника в підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності терміном  один рік та два місяці.

Читайте також: У селах Рівненського району тривають ремонти закладів освіти 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024