У Верховній Раді хочуть продовжити пільговий період для розмитнення «євроблях»

26 Травня 2020, 14:03
Фото ілюстративне 1221
Фото ілюстративне

У Раду збираються внести законопроєкт, який дозволить власникам “євроблях” розмитнити їх протягом пів року без застосування штрафів.

Про це повідомив депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар. 

За його словами, зараз велика кількість автомобілів, які перебувають на митній території України, залишаються нерозмитненими через низку законодавчих перешкод.

«Власники таких транспортних засобів не можуть їх законно використовувати, тобто розпоряджатися своєю власністю. При цьому такі автовласники несуть значну фінансову відповідальність за прострочення строків ввезення транспортних засобів», – каже Брагар.

«Тому законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за перевищення строку тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування” розроблено з метою надання можливості особам, які ввезли транспортні засоби на митну територію України, завершити митні формальності протягом 180 днів від моменту ухвалення цього закону без застосування до них штрафних санкцій», – пояснив депутат.

Він вважає, що ухвалення проєкту закону сприятиме створенню правових передумов для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, ввезених раніше на митну територію України, та комплексному врегулюванню питання «доступності для українців як нового, так й недорогого, але якісного, вживаного транспорту з метою врахування інтересів усіх верст населення України».

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024