Місцеві громади Волині отримали понад 40 мільйонів гривень роздрібного акцизу

26 Травня 2020, 18:01
1543

Завдяки легальному продажу алкогольної та тютюнової продукції у січні-квітні 2020 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 40,6 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

Це кошти, які громади отримали завдяки відповідальним представникам підприємництва, котрі реалізують алкогольні напої і тютюнові вироби легально. Саме такий продаж підакцизної продукції передбачає обов’язкове відображення у фіскальному чеку суми роздрібного акцизу, фактичним платником якого є споживач.

Нині на Волині фіксують ріст сплати роздрібного акцизу - плюс 8,5 відсотка проти аналогічних показників минулого року.

Тож у податковій службі краю звертаються до волинян з проханням купувати  підакцизну продукцію у господарюючих суб’єктів, котрі мають відповідну ліцензію та реалізують товар лише з марками акцизного податку встановленого зразка.

«Придбання підакцизної продукції сумнівного походження, тобто без марок акцизного податку та у місцях, де не подбали про ліцензію, – це завжди ризик для здоров’я і життя. Окрім того, реалізація такого товару означає бюджетні втрати, зокрема для громади, на території якої здійснюється продаж. Волиняни мають бути обачними та відповідальними споживачами, цікавитися у продавця про наявність ліцензії та перевіряти у фіскальному чеку факт відображення суми акцизного податку. Така увага, насамперед до  свого здоров’я, допомагатиме громадам отримувати додатковий фінансовий ресурс», – наголошує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Читайте також: Підприємці сплатили до місцевих бюджетів Волині близько 208 мільйонів гривень

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024