Через карантин фермер з Рожищенського району не зміг продати вирощену городину

27 Травня 2020, 10:43
Руслан Хомич 948
Руслан Хомич

Через карантин та тривалу заборону роботи ринків і ярмарків фермер з Рожищенського району Руслан Хомич не зміг продати вирощену городину. Зі 100 тонн овочів 20 вже зіпсувалося.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.Волинь.

Фермер Руслан Хомич зазначає, що відкриття ринків не вирішує проблему збуту продукції, оскільки є сезонний попит на певні види овочів і зараз закінчився високий сезон.

Нині вирощені в господарстві моркву, капусту та буряк чоловік зберігає в холодильних кімнатах. На підтримку температури в них потрібно 10 тисяч гривень щомісяця.

Підприємець каже, що городину, навіть попри карантинні послаблення, не має куди подіти.

«Овочі вирощені за європейськими стандартами, але, на жаль, вони нікому не потрібні. Цього року ми взагалі думаємо чи сіяти борщовий набір», – зізнається Руслан Хомич.

Овочі, які у холодильники не вмістилися, псуються. Частину городини Руслан Хомич мусить викидати на смітник. Утилізував вже 30% цьогорічного врожаю.

Варто додати, що значну частину вирощеної продукції чоловік передав на потреби нужденних. Недавно він завіз овочі для погорільців у Рожищі, однак для сюжету журналістів називатися не схотів.

Фермер звернувся по допомогу до чиновників з департаменту агропромислового розвитку Волині. Там господарю порадили збувати городину, поки не зіпсувалася, через інтернет.

Заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин каже, що карантин завадив багатьом збути свою продукцію.

«Найбільша проблема в тому, що зараз весна, карантин, не було такого ринку збуту, як традиційно, тому що більшість фермерів збувають на ярмарках і на ринках, а вони були закриті. Сьогодні вранці я говорила з Русланом Хомичем, ми попередньо пропонували, є такий сайт асоціації міст, багато виробників включилися в нього і мали реалізацію», – розповіла посадовиця.

За її словами, на Волині 150 тисяч особистих селянських господарств, понад 600 фермерських господарств, через карантин більшість з них втрачають прибутки та не можуть збути вирощену продукцію.

Читайте також: На Волині на поліпшення сільськогосподарських угідь витратять понад 140 тисяч гривень

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024