Телерадіокомпанія досі не спростувала наклеп на рожищенське підприємство

29 Травня 2020, 10:41
В ефірі цієї телепрограми повинні спростувати інформацію 796
В ефірі цієї телепрограми повинні спростувати інформацію

Волинська телерадіокомпанія «Аверс» не виконує рішення суду щодо спростування недостовірної інформації про рожищенське підприємство «Фурніро».

Про це йдеться у наказі про примусове виконання рішення Господарського суду Волинської області від 26 травня.

Нагадаємо, у лютому цього року суд задовольнив позов рожищенського підприємства до місцевої телерадіокомпанії та зобов'язав телерадіокомпанію спростувати недостовірну, що принижує ділову репутацію, інформацію про ТзОВ «Фурніро».

Інформація про підприємство звучала у прямому ефірі телепрограми «Новини на часі» у вигляді фактичних тверджень 7 листопада минулого року – «це саме та фірма, яку підозрюють у незаконній вирубці та вивезенні лісу, чию незаконну діяльність викрили журналісти Аверсу».

Тепер телерадіокомпанія має оприлюднити резолютивну частину ухваленого у справі судового рішення в ефірі тої ж програми та в той самий час ефіру, в якій була поширена недостовірна інформація.

«Резолютивна частина судового рішення має бути зачитана диктором. Редагування органом масової інформації тексту судового рішення або коментар до нього не допускаються», – йдеться в наказі про примусове виконання рішення.

Також «Аверс» досі не сплатив на користь ТзОВ «Фурніро» відшкодування завданої моральної шкоди у розмірі одна гривня та 5 763 гривні судового збору.

Читайте також: Здорожчання електроенергії – неприпустиме, – депутати Рожищенщини звернулися до керівництва країни

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024