Рівненський госпіталь ветеранів отримав допомогу від польського фонду

29 Травня 2020, 16:40
964

Благодійну допомогу від представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні отримав Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Зокрема, госпіталю передали: 500 респіраторів FFP-3, 100 захисних багаторазових комбінезонів, 1500 пар захисних рукавичок, 50 захисних окулярів, засоби дезінфекції, 3 пульсоксиметри, 2 електровідсмоктувачі, концентратор кисню та дефібрилятор.

«Благодійна допомога надається за рахунок коштів програми «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Розмір її понад 280 тисяч гривень. Вона спрямована на захист лікарів, адже вони першими боряться з пандемією. Це нелегкий час не лише для України, а й усього світу, тому ми маємо підтримувати один одного», – зазначив Консул Республіки Польща у Луцьку Пьотр Матусяк.

За словами начальника госпіталю Андрія Бурачика, списки усіх придбаних товарів Представництво Фонду узгодили з ними. Допомога буде розподілена між приймальним, реанімаційним та реабілітаційним відділеннями. Там лікуються пацієнти з важкими черепно-мозковими та спинальними травмами.

«У нас налагоджена співпраця із польською стороною, за це ми щиро вдячні. Хоча пандемія стрімко крокує і Польщею, наші сусіди не забувають про нас. Заклади охорони здоров’я ми підтримуємо за рахунок обласних коштів, місцевих бюджетів, фондів, соціально відповідального бізнесу та усіх небайдужих. Приємно, що сьогодні адресна допомога надійшла у госпіталь. Тут лікуються наші воїни із важкими травмами, тому захист їх та медичного персоналу дуже важливий», – зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Представництво Фонду міжнародної солідарності реалізує програму підтримки українських лікарень у протидії COVID-19 в кількох регіонах України: Львівській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській та Вінницькій областях та м. Києві.

Серед лікарень для ветеранів, окрім рівненської, допомогу отримають госпіталі у Львові, Бердичеві та Вінниці. Загальна вартість підтримки від Фонду становитиме близько 3-х мільйонів гривень.

Читайте також: На Рівненщині 5,5 тисячам працівникам виплатять допомогу по безробіттю


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024