Депутати Шацької райради розподілили 1,6 мільйона освітньої субвенції

31 Травня 2020, 11:27
812

Пів мільйона гривень освітньої субвенції піде на реалізацію проєктів місцевих ініціатив для шкіл Шацького району.

Про це стало відомо під час позачергової сесії Шацької районної ради, яка відбулася 26 травня, повідомляє пресслужба райради у фейсбуці.

Підтримка освітянської галузі в умовах реформування є одним з пріоритетів в роботі Шацької районної ради. Тож на засіданні позачергової сесії, яка відбулася під головуванням Сергія Карпука, відповідно до пропозицій відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА депутати затвердили зміни до районного бюджету на 2020 рік в частині розподілу вільних залишків освітньої субвенції в сумі 1,6 мільйона гривень.

Таким чином, 500 тисяч гривень заклали на реалізацію проєктів місцевих ініціатив начальних закладів. Їх використають після проведення конкурсу серед поданих заявок на покращення навчально-матеріальної бази шкіл Шацького району.

Читайте також:Челенджі, пісні і слова вдячності: як учні Шацького району прощалися зі школою

Ще 374,4 тисячі гривень – на забезпечення пожежної безпеки в закладах загальної середньої освіти Шацького району ЗОШ І-ІІІ ст. с. Пульмо, ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей»; 200 тисяч гривень витратять на ремонт та обладнання для їдалень (харчоблоків); 200 тисяч гривень – придбання меблів; 100 тисяч гривень – на придбання матеріалів для проведення поточних ремонтів закладів загальної середньої освіти; 200 тисяч гривень – на забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів.

Читайте такожШацька райрада оголосила конкурс місцевих ініціатив для навчальних закладів

Окрім цього, 50 тисяч гривень витратять на облаштування інклюзивно-ресурсної кімнати в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ростань.

Відповідно до розпорядження голови Волинської ОДА від 19.05.2020 № 275 передано цільову субвенцію Шацькому районному бюджету в сумі 368,5 тисяч гривень на Нову українську школу.

Районною радою передбачено обов’язкове співфінансування для реалізації поставлених завдань. Дані кошти будуть витрачені на закупівлю засобів навчання та обладнання (крім комп’ютерного), сучасних меблів, комп’ютерного обладнання та комп’ютерів для початкових класів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024