Голова обласної ради пояснила, чому «Згорани» довелося приєднати до «Лісової пісні»

04 Червня 2020, 11:05
803

На одній з останніх сесій Волинська обласна рада прийняла рішення приєднати дитячий протитуберкульозний санаторій «Згорани» до санаторію «Лісова пісня».

На своїй сторінці у фейсбуці голова облради Ірина Вахович пояснила, чому довелося прийняти рішення про реорганізацію цих двох комунальних закладів.

За її словами, до квітня 2020 року санаторій фінансувався за медичною субвенцією (річна сума біля 11-15 мільйонів грн); статус протитуберкульозного зберігали, щоб мати цю субвенцію; хоча реально потреба саме такого профілю сумнівна (на Волині всього 14 дітей з ризиком щодо такого діагнозу і при цьому, закритої форми).

Читайте також: Депутати обласної ради погодили приєднання санаторію «Згорани» до «Лісової пісні»

З квітня 2020 року медичної субвенції для таких закладів не передбачено; тобто утримувати нема за що. Зовсім.

Окрім того, обласна рада приймає сесійне рішення приєднання санаторію до іншого санаторію «Лісова пісня» зі збереженням дитячого профілю.

Для реорганізації виділено сумарно до 2 мільйонів грн на виплати зарплат та соціальних виплат для вивільнених працівників, яких немало. Частина з цих працівників буде прийнята у вже об’єднану структуру відразу після завершення процедури злиття і розуміння кількості дітей, прийнятих на оздоровлення.

Читайте також:Голова облради сказала, коли запрацює санаторій «Лісова пісня»

На сьогодні санаторій у Згоранах має перспективи щодо оздоровлення дітей зі шкіл-інтернатів (дякуємо управлінню освіти ОДА за сприяння); оздоровлення за кошти батьків; підписання послуг з НСЗУ щодо реабілітації.

Читайте також: У «Лісовій пісні» відкрили сучасну кімнату підводного душ-масажу

«Керівництво «Лісової пісні» не в захваті від об’єднання, адже має низку власних проблем та перспектив. Однак, впевнені, що справиться; обласна рада сприятиме у всіх можливих напрямках», – написала Ірина Вахович.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024