Поліська митниця оформила 187 декларацій в автоматичному режимі

04 Червня 2020, 16:09
1325

Поліська митниця Держмитслужби оформила 187 декларацій в рамках проєкту виконання митних формальностей в автоматичному режимі.

Про це повідомляє Поліська митниця.

Ініціативу реалізовують з 19 травня. Проєкт спрямований на спрощення процедури митного оформлення і передбачає можливість автоматичного оформлення митних декларацій без участі посадових осіб.

Наразі пілотний проєкт стосуватиметься трьох митних режимів: експорт, переробка на митній території, реекспорт (після переробки).

За словами начальника митниці Сергія Панчука, до митних постів, які беруть участь у проєкті входять МП «Луцьк», «Рівне» та «Сарни». З іншого боку згоду на участь у ньому дали п’ять підприємств з низьким ступенем ризиків від Рівненщини та Волині.

Для реалізації пілоту розроблено спеціальний алгоритм виконання митних формальностей в залежності від видів транспорту, митних режимів та типів митних декларацій.

Водночас, Поліська митниця Держмитслужби повідомляє, що для декларантів процедура подачі декларації залишається без змін. А отримані в ході реалізації проєкту напрацювання дадуть можливість розширити застосування автоматичного оформлення та у майбутньому підключити інші митні режими.

Читайте такожНа «Ягодині» конфіскували чоловічого взуття на 113 тисяч гривень 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024