Громадський бюджет: у Рівному подали рекордну кількість заявок-проєктів

05 Червня 2020, 10:05
Рівненська міська рада 1256
Рівненська міська рада

Більше сотні різноманітних проєктів для покращення рідного міста в рамках Громадського бюджету подали цього року рівняни до міської ради.

Найбільше ідей рівняни запропонували у сферах: комунальне господарство, культура, освіта. Про це інформує видання 7 днів.

Як розповів куратор Громадського бюджету, секретар Рівнеради Сергій Паладійчук, не зважаючи на карантин та обмеження в усіх сферах життя, цього року подали рекордну кількість проєктів – 113, у тому числі 47 великих і 66 малих. Більша частина авторів проєктів це молодь – віком від 26 до 45 років.

«Це дуже тішить, що рівняни пропонують цікаві та неординарні ідеї, прагнуть долучитися до розвитку міста, – наголосив Сергій Паладійчук. – Адже це головне завдання цієї програми – активізувати громаду. Звісно переможуть не всі. Але хочу нагадати, що за 4 роки існування Громадського бюджету, коштом міста були реалізовані й деякі з тих проєктів, які не перемогли в голосуванні. У структурі проєктів теж є певна зміна. Якщо в попередні роки найбільше було освітянських ідей, то цього року в трійці лідерів за кількістю ініціатив також культура та комунальна сфера. Чимало проєктів, пов’язаних зі спортом та медициною, екологією. Це досить позитивно, адже люди приходять до розуміння, що через Громадський бюджет можна реалізувати щось дійсно цікаве в різних сферах міського життя, а не просто облаштувати спортмайданчик».

Серед цьогорічних претендентів є кілька Фестивалів, архітектурні об’єкти, створення стінописів, облаштування будинку ветеранів, алеї слави «Золотий тризуб», будівництво культової споруди, благоустрій Гідропарку та інші.

Нагадаємо, перед початком голосування автори проєктів разом із представниками міських управлінь попрацюють над кошторисами. Вартість робіт не повинна перевищувати показники передбачені умовами Громадського бюджету. Після цього сформують остаточний перелік проєктів для голосування, яке розпочнеться у вересні.

Громадський бюджет у Рівному стартував з 2016 року, одним із перших в Україні. тоді було подано 46 проєктів. Наступного року кількість ідей майже подвоїлася – 86. У 2018 році проектів було 110, а торік – 90. Громадський бюджет – це механізм, який дозволяє кожному мешканцю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них.

Читайте також: На Рівненщині майже 100 шкіл обладнають новими харчоблоками

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024