Обласна комісія хоче перевірити ягідників та приватні садиби біля Світязя

06 Червня 2020, 12:03
Обласна комісія хоче перевірити ягідників та приватні садиби біля Світязя 913
Обласна комісія хоче перевірити ягідників та приватні садиби біля Світязя

Депутати обласної ради пропонують профільним структурам перевірити ягідні підприємства та приватні садиби біля озера Світязь, які несанкціоновано використовують свердловини.

Про це йшлося на засіданні робочої групи щодо вивчення проблеми обміління Шацького поозер'я, участь у якому взяли голова обласної ради Ірина Вахович, заступник голови ОДА Олександр Троханенко, депутати обласної ради, керівники профільних управлінь та відомств виконавчої влади та екологи, повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Кралюк інформував членів робочої групи про дотримання вимог природоохоронного законодавства суб'єктами господарювання Шацького району, які можуть мати вплив на водність Шацьких озер. Він розповів, що в умовах карантину вони наразі не можуть проводити планових перевірок, а позапланові проводились частково.

Читайте також: Після дощів рівень води у Світязі піднявся на чотири сантиметри

«Ми сподіваємось, що карантинні обмеження вже найближчим часом будуть зняті і ми зможемо у повному обсязі провести усі планові перевірки і дати відповіді на всі питання, які можуть виникати до суб'єктів господарювання з точки зору компетенції екологічної інспекції», – зазначив він.

Депутат Юрій Ройко зауважив, що у Шацькому районі офіційно зареєстровано 30 суб'єктів господарювання, які займаються ягідництвом та поцікавився скільки із них цьогоріч планують перевірити. Олександр Кралюк відповів, що заплановано перевірити лише шість із них.

Депутат також акцентував увагу посадовця на необхідності перевірки несанкціонованих свердловин, які знаходяться здебільшого на території приватних садиб місцевих мешканців. Мовляв, це теж одна із причин, яка впливає на водний баланс Шацького поозер'я.

Олександр Кралюк пообіцяв активізувати роботу у цьому напрямку.

Голова облради Ірина Вахович запропонувала протокольним дорученням членів робочої групи рекомендувати Державній екологічній інспекції області провести перевірку усіх суб'єктів господарювання, що займаються ягідництвом, які зареєстровані у Шацькому районі, а також тамтешніх приватних садиб, на території яких можуть перебувати несанкціоновані свердловини.

Читайте також: Ягоди, «копанки» й білоруський кар'єр: назвали причини обміління Світязя



Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024