Кав'ярні та ресторани у Луцьку продовжать працювати «на виніс»

06 Червня 2020, 16:02
Фото ілюстративне 1107
Фото ілюстративне

Заклади громадського харчування у Луцьку поки не можуть повноцінно приймати відвідувачів. 

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

З 5 червня відповідно до постанови Кабінету міністрів України розпочалися чергові послаблення карантинних обмежень. Ці заходи передбачали відновлення повноцінної роботи кафе та ресторанів, тобто дозвіл на прийом відвідувачів усередині закладів за умови дотримання протиепідемічних вимог. Однак, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації, враховуючи погіршення епідеміологічної ситуації у Волинській області, заборонила повне відновлення роботи кафе та ресторанів. Щонайменше до 9 червня ці заклади можуть продовжувати працювати у режимі доставки та на виніс, а також приймати відвідувачів на літніх терасах з дотриманням правил карантину.

«Як бачимо, епідеміологічна ситуація у Волинській області погіршується. Вчора на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення, згідно з яким через високі показники захворюваності на коронавірус, було скасовано більшість карантинних послаблень, які дозволили з 29 травня, окрім регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень. Що стосується дитячих садочків, громадського транспорту у Луцьку, роботи спортклубів та інших закладів, які відновили роботу — вони продовжуватимуть працювати, але ми вивчатимемо ситуацію протягом кількох днів. Зараз показник інцидентності у Луцьку становить менше 12 %. Але враховуючи рекомендації головного санітарного лікаря України, робота закладів громадського харчування частково залишається під забороною», – зазначив сьогодні під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник міського голови Григорій Недопад. 

За даними управління охорони здоров’я міської ради та Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, у Луцьку станом на 5 червня зареєстровано 215 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За добу додалося 11 нових випадків. До сімейних лікарів із захворюваністю на грип та ГРВІ за добу звернулося 82 лучан. Також виявлено 12 підозр на коронавірус.

Працівники Національної поліції продовжують перевірку дотримання карантинних заходів у місті. Відстежують коло контактних осіб та тих, хто повинен перебувати на самоізоляції. Крім того, відпрацьовується алгоритм дій та мобілізація сил та засобів для належного дотримання порядку і правил карантину під час поминальної суботи та святкових днів на Трійцю.

Інспектори муніципальної варти виявили багато порушень карантинних вимог на ярмарку сільськогосподарської продукції між будинками 18 та 20 на проспекті Соборності. Про численні порушення на цьому об’єкті неодноразово повідомляли і працівники Держпродспоживслужби. Більшість продавців не мають документів про якість продукції, ігнорують використання засобів індивідуального захисту, Окрім цього, продавці та покупці не дотримуються необхідної дистанції. Як наголосив Григорій Недопад, якщо ситуація на ринку не буде контрольованою, розглядатиметься питання про його закриття.

Силами управління ДСНС проводяться дезінфекційні заходи у багатоповерхівках міста, а також агітаційно-роз’яснювальна робота серед населення.

Читайте такожНа Волині не дозволяють відкривати кафе і ресторани 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024