Заборгованості з виплати зарплати на Гощанщині немає

07 Червня 2020, 17:19
1081

У Гощанській РДА відбулось засідання районної робочої комісії з питань погашення заборгованостей із виплати заробітної плати та інших соціальних платежів під головуванням голови комісії – заступниці голови РДА Олесі Ткачук.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

Зважаючи на важливість питань дотримання соціальних гарантій для жителів Гощанського району у роботі комісії взяв участь голова РДА Василь Романюк.

Станом на 4 червня загальна заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску до бюджету Пенсійного фонду становить близько 2 мільйонів гривень. Основними боржниками є  юридичні особи та ФОПи.

Майже вдвічі зменшилися надходження соціальних платежів до бюджету Пенсійного фонду. Поряд з цим заборгованість із виплати заробітної плати на соціально активних підприємствах відсутня.

Як повідомив директор Гощанської районної філії Рівненського ОЦЗ Петро Зубкевич, 25 підприємців звернулися до районної філії обласного ЦЗ щодо оформлення державної допомоги під час вимушеної зупинки у роботі. Щомісячні виплати становитимуть близько 300 тисяч гривень. Загалом роботодавці отримають державної допомоги майже 1 мільйон гривень.

Активну участь в обговоренні питань забезпечення дотримання законодавства про працю взяв начальник Гощанського відділення поліції Сергій Гудовсек. За його ініціативи в найближчому часі напрацюють механізм проведення оперативноі взаємодії контролюючих органів на випадки порушень щодо працевлаштування.

Читайте також: На Гощанщині заборгованості з виплати заробітної плати немає




 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024