Працюватимуть лише магазини та громадський транспорт: на Волині не послабили карантин

09 Червня 2020, 19:43
849

На Волині не відбудеться наступного етапу послаблення карантинних обмежень, які в Україні запроваджують з 10 червня.

Зокрема, в області скасують перевезення пасажирів залізничним транспортом (приміському, міському, регіональному та дальньому). Таке рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, яке відбулося 9 червня. Про це повідомляють на сторінці Волинської ОДА у фейсбуці. 

Нагадаємо, що на попередньому засіданні комісії через високу захворюваність ряд послаблень вже скасували. На жаль, як відзначила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, ситуація в області за кілька днів погіршилася, тому послаблювати карантин на Волині не будуть.

Під час засідання комісії
Під час засідання комісії

 

Зокрема, збільшилась кількість та географія нових вогнищ. Нові осередки спалахів виявлені в Турійському, Ратнівському, Камінь-Каширському та Луцькому районах. Хоча минулого тижня найбільше випадків реєструвалося у Ковельському та Володимир-Волинському районах.
У Ківерцівському районі інцидентність становить 44 (норма на понад 12 на 100 тис. населення), в Луцькому – 26, в Камінь-Каширському – 25,1, у Володимир-Волинському – 22,29, в Турійському – 19,3, Ратнівському – 17,37, в м. Ковель – 17,37 та м.Луцьку – майже 19. Загалом у Волинській області інцидентність на сьогодні становить 16,48.

«За останні декілька днів ситуація погіршилася вдвічі у порівнянні з періодом карантину, тому на послаблення обмежень ми не маємо права. Це означає – ми не переходимо до наступного етапу послаблення. Тобто, не відкриваємо санаторії, ресторани, не проводимо спортивні та релігійні заходи, не дозволяємо відвідування закладів дошкільної освіти, роботу закладів фізичної культури, відвідування занять у групах більше, ніж 10 осіб в закладах освіти, перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) взагалі відміняємо. Фактично, ми не переходимо до наступного послаблення карантину. Діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях – теж під забороною. Залишається працювати громадський транспорт та магазини, але з суворим дотриманням карантинних протиепідемічних вимог» - розповіла Тетяна Щербак.

Окрім того, посилять протиепідемічних заходів у Ратнівському та Ківерцівському районах. Зокрема, на в’їздах та виїздах з села Річиця Ратнівського району, міста Ківерці та селища Олика Ківерцівського району діятимуть карантинні пости.

Читайте також: У Ковельському медоб’єднанні на коронавірус захворіло 36 працівників

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024