Міжнародний валютний фонд затвердив нову програму Stand-by для України

10 Червня 2020, 14:09
899

Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про започаткування для України нової 18-місячної Програми Stand-by. Загальний обсяг програми – 5 мільярдів доларів.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Перший транш обсягом 2,1 мільярда доларів має надійти в Україну 11 червня 2020 року, та буде спрямований до Державного бюджету України.

Це дасть можливість забезпечити соціальний захист населення, в тому числі вжити заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також – забезпечити вчасне здійснення виплат за нашими борговими зобов’язаннями.

Читайте також: «Контрабас»: які схеми працюють на кордоні та чому Україна втрачає мільярди

Програма Stand-by зосереджена на ключовому завданні – підтримці макроекономічної та фінансової стабільності, і охоплюватиме, серед іншого, такі сфери як: фіскальна політика; монетарна політика; політика фінансового сектору; енергетична політика та антикорупційна політика.

Наявність програми МВФ відкриє можливості для отримання фінансової підтримки від низки міжнародних партнерів, зокрема: від Світового банку та Європейського Союзу.

Читайте також: Волиняни сплатили до місцевих бюджетів понад 1,8 мільярда гривень податку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024