Кабмін схвалив меморандум про зниження «зеленого» тарифу

12 Червня 2020, 10:04
990

Кабінет міністрів схвалив меморандум, який передбачає зниження «зеленого» тарифу на 15% для сонячних електростанцій і на 7,5% для вітрових.

Про це повідомляє LIGA.net.

Кабінет міністрів на засіданні 10 червня схвалив меморандум про взаєморозуміння між урядом та інвесторами в поновлювані джерела енергії (ВДЕ).

На засіданні виконувач обов'язків міністра енергетики Ольга Буславець повідомила, що документ передбачає зниження «зеленого» тарифу на 15% для сонячних електростанцій і на 7,5% для вітрових.

Крім того, реструктуризацію «зеленого» тарифу проведуть без пролонгації терміну виплат, відповідальність виробників «зеленої» енергії за небаланси посилиться, вводиться заборона на будівництво нових сонячних станцій у рамках діючої системи підтримки інвесторів з 1 липня (Міненерго підготує відповідний законопроєкт).

«Завдяки цьому меморандуму і добровільній згоді, які буде підготовлено і досягнуто, ми зможемо знизити навантаження на ринок майже на 7 мільярдів гривень на рік і в цілому на весь період підтримки до 2030 року зменшити навантаження більш ніж на 2 мільярда євро», – зазначила Буславець.

У меморандумі також зафіксовано, що з 1 липня при будівництві сонячних електростанцій ціна за виплатами «зеленого» тарифу буде визначатися на аукціонах, підкреслив прем'єр  Денис Шмигаль.

«Такий меморандум, а також надання  Енергоатому можливості укладати двосторонні договори з промисловістю – це два дуже важливі кроки до стабілізації ситуації в енергетиці», – додав він.

Читайте такожУкраїнська економіка краще готова до нової кризи, ніж до попередніх, – експерт

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024