У квітні ресторани та кафе заробили лише 26% від докарантинних доходів, – дослідження

12 Червня 2020, 11:00
1159

У квітні українські заклади громадського харчування виручили лише 26% від лютневого заробітку. Це був найважчий місяць в умовах карантину. 

Про це свідчать результати дослідження, яке провела компанія по автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster, пише Економічна правда.

Після послаблення карантину у другій половині травня відновило діяльність 70% закладів громадського харчування.

«Середня виручка після відкриття літніх майданчиків склала 50% від докризового періоду. Для порівняння, на початку квітня ця цифра становила 33% і 22% відповідно», – йдеться у дослідженні.

У невеликих ресторанів середнього і невисокого сегмента за чотири тижні квітня-травня обіг упав на 58%, у барів – на 53% в порівнянні з чотирма тижнями до карантину. Бургерні і кафе втратили 45% і 43% відповідно. Кав'ярні за цей період в середньому втратили 12% від докарантинних продажів. Найменше просіли заклади, які і до карантину працювали тільки на доставку, - лише на 4%.

Дослідження компанії Poster базується на операційних даних близько 4000 закладів України. Вважається, що заклад не зупинив роботу на карантині, якщо були продажі протягом хоча б половини днів карантину.

Читайте також: Як карантин та інші чинники впливають на бюджет України


 

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024