У квітні ресторани та кафе заробили лише 26% від докарантинних доходів, – дослідження
У квітні українські заклади громадського харчування виручили лише 26% від лютневого заробітку. Це був найважчий місяць в умовах карантину.
Про це свідчать результати дослідження, яке провела компанія по автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster, пише Економічна правда.
Після послаблення карантину у другій половині травня відновило діяльність 70% закладів громадського харчування.
«Середня виручка після відкриття літніх майданчиків склала 50% від докризового періоду. Для порівняння, на початку квітня ця цифра становила 33% і 22% відповідно», – йдеться у дослідженні.
У невеликих ресторанів середнього і невисокого сегмента за чотири тижні квітня-травня обіг упав на 58%, у барів – на 53% в порівнянні з чотирма тижнями до карантину. Бургерні і кафе втратили 45% і 43% відповідно. Кав'ярні за цей період в середньому втратили 12% від докарантинних продажів. Найменше просіли заклади, які і до карантину працювали тільки на доставку, - лише на 4%.
Дослідження компанії Poster базується на операційних даних близько 4000 закладів України. Вважається, що заклад не зупинив роботу на карантині, якщо були продажі протягом хоча б половини днів карантину.
Читайте також: Як карантин та інші чинники впливають на бюджет України
Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром