Коли розпочнеться туристичний сезон на Шацьких озерах

13 Червня 2020, 14:05
1463

У Шацькій РДА обговорили проблемні питання початку туристичного сезону.

Про це йшлося під час представлення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району нового заступника голови Шацької РДА Володимира Самусєва, пише газета «Новий погляд+».

Як відзначив перший заступник голови Шацької РДА Віктор Плейтух, починається літній сезон. І, за словами держслужбовця, карантинні обмеження вносять свої корективи в цей процес, адже на Волині рішенням обласної комісії не дозволили послабити карантин. Ситуація є нестандартною та дуже швидко змінюється, і яке рішення прийме обласна комісія через сім днів після свого останнього засідання – спрогнозувати важко, оскільки це залежатиме від динаміки захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Відповідно від рішення комісії про те, чи будуть послаблюватися карантинні заходи, залежатиме, чи розпочнеться у Шацьку курортний сезон. Цим же питанням переймаються і в санаторії «Лісова пісня», в дирекція Шацького національного природного парку.

«Ми не знаємо, чи замовляти нам проведення лабораторних аналізів води та піску, робити обстеження пляжів, якщо послаблення карантину не буде. Це ж стосується і відкриття екологічних постів на в’їзді в Шацький нацпарк», – запитала директорка природоохоронної установи Марія Христецька.

На це Віктор Плейтух повідомив, що лабораторні аналізи робити потрібно, адже краще до відкриття сезону бути готовими заздалегідь, ніж відтягувати його відкриття через відсутність результатів тих таки лабораторних досліджень.

Він також зазначив, що людей, котрі їдуть до Шацька відпочити, відправляти додому ніхто не буде, адже фізично зробити це неможливо. Але контроль за ситуацією має бути в рамках чинного законодавства, із дотриманням вимог карантинних заходів.

Однозначно в цьому місяці дитсадки також не будуть відкриватися, закладам харчування дозволили працювати лише у випадку харчування людей на відкритих майданчиках та з дотриманням дистанції.

Відкриття баз відпочинку також є під питанням, адже усе залежатиме від росту захворюваності та рішення обласної комісії.

Читайте також: Стало відомо, коли відкриють санаторій «Лісова пісня»

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024