Що відбувалося на луцькому ринку вночі: позиція муніципалів і підприємців

13 Червня 2020, 17:01
1156

На території Старого ринку у Луцьку, де досі триває демонтаж деяких торгових точок, уночі 12 квітня відбулися заворушення.

Напружену ситуацію на базарі між муніципалами і підприємцями кожна сторона пояснює по-різному на офіційних сторінках у фейсбук. 

Так, муніципальна варта на своїй сторінці у соцмережі стверджує наступне:

«Пізно ввечері та вночі відбувся ряд провокацій, які здійснювались найнятими тітушками, що не мають жодного відношення до ринку та нетверезими підприємцями. Так, одним з базарників було розбито в орендованій техніці цеглою бокові дзеркала заднього виду та скло в кабіні водія. Окрім того, дану одиницю техніки спробували розстріляти так звані активісти. На місці події працювали правоохоронці. Слід зазначити, що значна частина цих «оборонителів» незаконних МАФів на ринку були вже добряче напідпитку та поводились вкрай агресивно», – стверджують муніципали.

Зазначають також і те, що одного учасника подій нібито вдалося ідентифікувати.

«Одного з таких активістів, який нібито прийшов захищати своє майно, було опізнано. Ним виявився громадянин Росії, колишній охоронець голови Волинської ОДА Андрій Стасюк на прізвисько «Малиш», який вже колись засвітився у скандальний ситуації пов'язаній із Воротнівським заказником, коли він приїхав визволяти чиновників, які там бенкетували від інших активістів та журналістів. Також цей «борець» за незаконні МАФи на ринку попадався п‘яним за кермом свого Рейндж Ровера у липні 2018 року в місті Ковель. З Малишом було ще декілька посіпак які намагалися пошкодити і офіс департаменту муніципальної варти та засвітилися на камерах відеонагляду. Коли прибула наша ГШР до приміщення департаменту, горе-активісти поспіхом почали тікати по вулиці Б.Хмельницького на вул. Глушець. Після чого цими особами і було розстріляне авто підряника на вул. Глушець. Одна з куль потрапила в автомобіль і пробила зовнішню обшивку», – йдеться в дописі муніципалів.



Натомість працівники ринку звинувачення у свій бік спростовують на сторінці «Європейський центральний ринок».

Текст допису подаємо без змін.

«Департамент муніципальної варти на чолі з Юлією Сиротинською та Григорієм Недопадом показали справжнє своє обличчя. Обличчя підлості, лицемірства, обману, маніпуляцій. Спершу тиждень тому наклеїли наліпки про демонтаж, не маючи на це абсолютно ніяких підстав –задля залякування підприємців. Потім на зустрічі з підприємцями Кулик а пізніше Недопад заявили, що зачіпати підприємців, які орендують площі у Облспоживспілці не будуть до завершення конкурсу та суду. ОБМАН?

Тепер. У п’ятницю низько підло та підступно збирають виконком міськоїзради на 16:30 і приймають рішення зобов’язати підприємців негайно демонтувати контейнери, а у іншому випадку мунварта займеться цим питанням. У той же час, вже з 15:50 над даними контейнерами підняли свої стріли кран та маніпулятор очікуючи позитивного рішення. А де ж тоді час і право на оскарження, на самовивіз, у кінці кінців??? Знову брехня та маніпуляції з ЗАКОНАМИ УКРАЇНИ???

І зрештою, нічні прогулянки мунварти понад ринком, проїзд техніки перед ринком, залякування та психологічний тиск на підприємців. А в кінці – вибили скло свого автомобіля, в’їхали правим дзеркалом у дерево і незрозуміло що робили на темній площадці біля четвертої школи-гімназії, а потім на парковці заправки більше години.

А тепер заявляють ,що це підприємці розбили дзеркало, скло і просто самісіньке дно розстріляли авто. Можна сказати, хвора фантазія керівництва муніципальної варти немає меж. Підлі брехуни, маніпулятори та злочинці – це працівники МУНІЦИПАЛЬНОЇ ВАРТИ», – відповіли підприємці.

Читайте також: Сміття, метал та розгублені люди: як виглядає Старий ринок у Луцьку



 

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024