Чоловік незаконно привласнив землю поблизу Рівного вартістю понад мільйон гривень

19 Червня 2020, 16:08
934

У одному з сіл Рівненського району неподалік обласного центру мешканець Рівного незаконно привласнив собі земельну ділянку загальною площею два гектари.

Вартість ділянки оцінили у 1,1 мільйона гривень. Рівненська місцева прокуратура після встановлення цього факту подала на чоловіка позов до суду з вимогою повернути землю в державну власність. Про це інформують у пресслужбі прокуратури Рівненщини.

Рівнянин отримав цю ділянку у жовтні 2019 року для ведення особистого селянського господарства, а за кілька місяців після цього – у грудні – подарував її іншій громадянці. Однак, в прокуратурі встановили, що цей чоловік у червні того ж року вже отримав від держави ділянку землі з таким же цільовим призначенням, але на території Полтавської області. А згідно з Земельним кодексом України, передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян можлива лише один раз по кожному виду використання, тож отримати від держави вдруге землю для ведення особистого селянського господарства, хоч і вже на території Рівненської області, він не мав права.

Наразі цю справу розглядають у Рівненському районному суді Рівненської області.

Читайте також: У Рівному викрили незаконну заправку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024