Під стінами міськради у Рівному торговці організували мітинг

23 Червня 2020, 08:00
909

Кілька десятків жінок прийшли під стіни Рівненського міськвиконкому. Вони вимагали від влади дозволу на відновлення торгівлі на вулиці Базарній.

Мітинг відбувся зранку у понеділок, 22 червня. Про це пише 7 днів. 

Нарікали на те, що на ринках уже торгують, а їм не дозволяють. Мовляв, вони теж мають право працювати та заробляти на життя. На вулиці їм торгувати не дають, а на центральному ринку для них місця немає. Принесли звернення до міської влади. До мітингувальників вийшов міський голова Володимир Хомко.

«Не залежно від того чи будуть ще мітинги, чи ні, до кінця карантину несанкціонованої торгівлі не буде. Лише на ринках і лише з дотриманням правил. Відсьогодні карантин в Україні посилюється. Не від чиєїсь забаганки, а тому що ситуація критична і погіршується щодня, якщо не вжити якихось адекватних дій, то будемо мати Італію. Дуже цього не хотілося б», – зазначив міський голова.

Однак аргументи міського голови протестувальників не задовольнили й вони вирішили направити своє звернення в електронному вигляді до міськвиконкому та обласної адміністрації.

Водночас самі мітингувальники розповіли, що торгівля на вулиці Базарній почалася ще «при Чайці». Віктор Чайка був міським головою у 1998-2008 роках. Мовляв, він на словах дозволив людям там торгувати. Дозвільних документів немає. 

За торгові місця люди не платять, та й інших обов’язкових платежів (податків) теж. Власне й торгових місць як таких там не було. На Базарній до карантину продавали взуття, м’які іграшки, штучні квіти, дрібні галантерейні вироби. Свій крам люди виставляли на саморобних дерев’яних стелажах, розкладних столиках.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські посилюють контроль за дотриманням карантинних заходів

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024