Хам-понятий і слідча без повноважень: нова атака на підприємство «Волинська ягідка». ВІДЕО

24 Червня 2020, 13:00
На підприємство прийшли слідчі з наміром провести обшук 1717
На підприємство прийшли слідчі з наміром провести обшук

На підприємство «Волинська ягідка», яке у Шацькому районі займається вирощуванням лохини, прийшли працівники слідчого управління ГУНП Волині із наміром провести обшуки. Однак через неналежно оформлені у них документи на територію правоохоронців не допустили.

Подія відбулася 23 червня, повідомляє Перший

Нагадаємо у лютому правоохоронці вже приходили на «Волинську ягідку» з обшуками.

Слідча хотіла прогнати знімальну групу

Серед візитерів увагу журналістів привернув чоловік, який назвався правоохоронцем у відпустці. Він сказав, що йому дуже болить тема обміління озера Світязь. Нині він, каже, вирішив допомогти колегам по роботі і зголосився виступити у якості понятого.   

«Ну що це, хіба люди? Худоба», – висловився він в адресу працівників підприємства «Волинська ягідка». 

Керувала процесом слідча Олена Квятковська, у руках якої була ухвала суду на проведення слідчих дій.  

Квятковська з відкритого громадського місця всіляко намагається прогнати знімальну групу, яка жодних перешкод слідчим діям не чинила. Вона навіть просила колег допомогти їй у цьому. Проте ніхто із присутніх силовиків на це прохання не зголосився.

Читайте також:  Віче «Збережемо Світязь»: чого очікували і що відбулося

Правоохоронці ображали працівників «Волинської ягідки»

Тим часом працівники підприємства «Волинська ягідка» розповіли, що їх правоохоронці ображали та зводили на них наклепи, а надто сама слідча. Таку поведінку правоохоронців люди засуджують. 

«Сказала, що мені дали 200 гривень, щоб я тут стояла», – обурилася одна із працівниць «Волинської ягідки».

 

Представники державних служб не знали, навіщо їх покликали

На місці були присутні і фахівці різних державних служб, яких правоохоронці залучили до слідчих дій. До прикладу,  начальник Шацької дільниці водного господарства Іван Семенюк узагалі не знав, яка його роль у цьому дійстві. 

«Подзвонили до мене, що включили мене в комісію. Попередньо мені казали, що то буде комісія по прибережних захисних смугах озера Світязь. Я очікував, що там будемо. Але сказали, щоб їхати сюди», – каже Іван Семенюк. 

Щодо ситуації на підприємстві «Волинська ягідка», то свої висновки водне господарство, стверджує фахівець, давало вже неодноразово.

«Тут порушень взагалі ніяких нема, це зразкова меліоративна система, яка має так працювати, як працює вона зараз тут», – сказав посадовець. 

Серед включених у комісію – і начальниця відділу Держеконагляду земельних ресурсів Держекоінспекції у Волинській області Антоніна Мовяк

«Я маю бути присутня при огляді земельної ділянки і надати певну консультацію, якщо мене запитають. Це вся моя процедура. Я навіть ухвали суду не бачила, нам надіслали просто запит», – зазначила вона.

Своєї участі у слідчих діях очікував і фахівець головного управління Держгеокадастру Волині Володимир Новосад

«Ця земельна ділянка перебуває в оренді. У силу своїх повноважень я можу дати висновки по договору оренди, не більше», – пояснив посадовець. 

 

З документами слідчої не все гаразд

Після того як слідча Олена Квятковська зачитала ухвалу суду, представник підприємства Павло Сидорук перевірив, чи усі документи оформлені належним чином. І як виявилось, там таки не все гаразд.

В ухвалі суду вказано, що слідчі дії уповноважений проводити саме слідчий, а не тимчасово виконуюча його обов’язки, якою є Олена Квятковська. 

Зрештою, отримати потрібні документи від правоохоронців для допуску на територію представнику підприємства так і не вдалося. Тож полісменам нічого не залишилось як припинити слідчі дії, толком їх і не розпочавши. 

«Наш адвокат ознайомився з документами, знайшов невідповідності, і вони просто розвернулися і поїхали. Своїми діями вони перешкоджають нам працювати», – розповів директор ТзОВ «Волинська ягідка» Василь Голядинець.

 

«Це не ягідники. Це антропогенний фактор», – нардеп

Поки силовики, громадські активісти та окремі фахівці структур, причетні до ситуації з обмілінням шацького поозер’я, намагаються звалити всю вину на підприємців-ягідників, на державному рівні вину останніх у цій проблемі відкидають. 

«Це точно не ягідники. Це точно не білоруський кар’єр. Це антропогенний фактор. І ягідники не можуть в разі, якщо належним чином постачається вода із грунтових вод, використати її практично всю… Ми принаймні вже розглянули це питання», – сказав народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування (фракція Слуга Народу») Андрій Задорожний.

Читайте такожУ Шацькій РДА знайшли спосіб узаконити торгові споруди на пляжі в селі Світязь

 

Коментарі
25 Червня 2020, 13:09
Потрібно дізнатись звідки у слідчої Олени Квятковськоі за рік появилось 17 тис дол ??? Чи це не дружина адвоката Квятковського Романа Михайловича - сина колишнього Голови Луцького міського суду Михайла Квятковського , який приймав завжди незаконні рішення і причетні до рейдерства компаній !!! Де ви правоохоронці , перевірте факти , звідки вона могла заробити за рік такі заощадження ???
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024