Луцьке підприємство через суд змусили заплатити мільйон гривень

24 Червня 2020, 17:35
Фото ілюстративне 892
Фото ілюстративне

На Волині домоглися сплати забудовником коштів пайової участі в розвиток інфраструктури Луцька на понад один мільйон гривень. 

У судах усіх інстанцій прокурори Луцької місцевої прокуратури Волинської області відстояли свою позицію про визнання незаконними дій Луцької міської ради щодо зменшення Приватному акціонерному товариству «Луцький домобудівельний комбінат» на понад один мільйон гривень коштів пайової участі у розвиток інфраструктури Луцька. Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Підставами звернення прокурорів до суду в інтересах держави стали порушення Луцькою міськрадою норм Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно яких забороняється вимагати від замовника будівництва надання будь-яких інших послуг, крім пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Всупереч вимог Закону, міська рада безпідставно зменшила ПАТ «ЛДБК» кошти пайової участі в сумі 1 036 385 гривень, у зв’язку з проведенням робіт із реконструкції парку на розі вулиць Конякіна-Гордіюк в обласному центрі Волині.

Попри те, що суди пристали на позицію прокуратури, забудовник не поспішав сплачувати кошти в бюджет міста.

Відтак прокурори знову звернулися до суду, вимагаючи виконання ним зобов’язань.

У ході судового розгляду підприємство сплатило кошти пайової участі в розвиток інфраструктури обласного центру Волині.

Позов Луцької місцевої прокуратури і далі перебуває на розгляді суду – вимагають сплати забудовником ще і 144 тисяч гривень пені.

Читайте також: Процедура санації боржника: все, що потрібно про це знати

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024