У Музеї Корсаків відкрили нову виставку «Хроніки чумного року»

25 Червня 2020, 11:12
«Хроніки чумного року» 966
«Хроніки чумного року»

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відкрили нову виставку «Хроніки чумного року» митця Олександра Ройтбурда.

Виставковий проєкт офіційно відкрили у середу, 24 червня.

Неймовірно яскраві полотна відомого одеського художника Олександра Ройтбурда захоплюють. Абсолютно кожен знайде тут щось для себе, для душ. Тут представлені і натюрморти, і портрети, і оголені натури.

Попри карантинні обмеження, на відкриття виставки завітало чимало поціновувачів художнього мистецтва.





Директорка музею Леся Корсак зауважила, що Олександр дуже багатогранна особистість і хоче, аби присутні теж познайомилися ближче з цим митцем.

На жаль, через карантин, сам автор робіт не зміг приїхати до Луцька. Тому з ним зв’язалися через «Skype». Кожен охочий міг поставити запитання художнику.

«Мені дуже приємно, що доки в Одесі триває боротьба за музей (В Одесі тривають суперечки навколо звільнення Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею. Художник здаватися не збирається, – авт.), доки киплять різні політичні пристрасті, то десь у паралельному всесвіті, у місті Луцьку, відкривається виставка художника Ройтбурда. Я, чесно кажучи, за таким художником вже трохи скучив, тому дуже вдячний музею, що мені про нього нагадали», – з посмішкою розповідає сам Олександр Ройтбурд.

Сьогодні твори художника зберігаються в Державній Третьяковській галереї у Москві, Державному Російському музеї у Петербурзі, музеї сучасного мистецтва МоМА у Нью-Йорку, DUMA (художньому музеї університету Дьюк в Дерхемі, США), Одеському художньому музеї, PinchukArtCentre в Києві та приватних колекціях.

Відвідувачка виставки пані Альона розповіла, що її захопив стиль митця, його незвичний погляд на прості речі.

«Він поєднує різні стилі, не боїться експериментувати, тим самим створює щось нове та цікаве», – додала пані Альона.

Виставка робіт триватиме до 19 липня.















Довідково:

Олександр Анатолійович Ройтбурд народився у 1961 році в Одесі. Закінчив художньо-графічний факультет Одеського педагогічного інституту ім. К.Д. Ушинського.

Захоплення живописом виявилося дуже рано, хоча сам художник з цього приводу жартує: «Я зайнявся мистецтвом, щоб не ходити кожного дня на роботу». З вчителями теж пощастило: перші уроки малювання йому давав легендарний одеський художник Олег Соколов (1919-1990), викладачем в інституті був останній з «бойчукістів» Микола Павлюк (1901-1980).

Створив об’ємний творчий доробок. Мешкає в Одесі.

Катерина СІТОВСЬКА

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024