Як санаторій «Пролісок» приймає відпочивальників в умовах карантину

26 Червня 2020, 16:08
1158

У селі Грем'яче відбулося виїзне засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС у санаторій «Пролісок».

У четвер, 25 червня, на чолі з головою районної державної адміністрації Аллою Гонтар комісія обстежила дотримання у закладі протиепідемічних заходів. Про це інформують у пресслужбі РДА. 

«Пролісок» є платником податків до районного бюджету, який після утворення об’єднаних територіальних громад, та враховуючи карантинні обмеження в державі, ледве вдається виконувати. Тож, аби прийняти правильне і виважене рішення, кожен із фахівців особисто оглянув, як у закладі дотримуються встановлених обмежень.

Територія закладу закрита для відвідування сторонніми. На в’їзді встановлений пропускний пункт, де цілодобово чергують охоронці, які перевіряють у тих, хто має намір потрапити до санаторію, наявність путівок, вимірюють безконтактним термометром температуру тіла  та роз’яснюють необхідність дотримання встановлених правил.

Минувши перший контроль, люди потрапляють до адміністрації закладу, де у них знову ж таки перевіряють наявність усіх необхідних документів та довідок,  детально ознайомлюють із правилами перебування в санаторії та чіткого дотримання усіх протиепідемічних заходів. Про ознайомлення з цими умовами та зобов’язання їх дотримуватися, кожен особисто підписує відповідний документ.

Усі приміщення закладу ретельно, за встановленим графіком, обробляють дезінфекційними засобами. При вході до лікувального, спальних корпусів, їдальні, розміщені антисептики, захисні маски, рукавички, якими можуть скористатися відпочивальники та відповідні пам’ятки-застереження. Для харчування облаштовано відкриту терасу. Також, за бажанням відпочивальника, сніданок, обід чи вечерю, йому доставляють безпосередньо у номер, де він проживає.

Графік лікувальних та оздоровчих процедур складений так, аби люди не стояли у черзі, а персонал мав змогу продезінфікувати робоче місце перед наступним пацієнтом.

Нині санаторій заповнений на 30%. Тут відпочивають волиняни – учасники АТО/ООС, яким довелося кілька місяців чекати можливості скористатися своїми путівками, а також сім’ї з Києва, Житомира, інших куточків України. Люди дуже задоволені закладом, послугами, які вони тут отримують. Вони свідомі того, що необхідно дотримуватися певних обмежень, адже ситуація з поширенням вірусу в державі та в регіоні зокрема, все ще напружена. Відтак, дотримуються соціальної дистанції та усіх встановлених у санаторії правил. Серед відпочивальників, поширена думка про те, що у «Проліску» в них значно більше шансів не заразитися вірусом, аніж в будь-якому іншому місці.

Тож, умови роботи закладу відповідають усім рекомендаціям головного санітарного лікаря України.

«Прошу усіх, від кого залежить буде працювати санаторій чи ні, дуже виважено підійти до прийняття рішення. За словами Прем'єр-міністра України, сьогодні жоден уряд і жодна країна не можуть спрогнозувати, коли закінчиться COVID-19 і коли закінчиться карантин. Тому нам важливо суворо дотримуватися карантинних обмежень, але й зберегти ті підприємства, які працюють на території району», – наголосила, підсумовуючи виїзне засідання голова районної державної адміністрації Алла Гонтар.

Довідково: щороку у санаторій «Пролісок» відпочити приїжджають не лише з усіх куточків України, а й з інших держав. Санаторій має унікальні сучасні діагностичну та лікувальну бази.  Клінічні обстеження здійснює акредитована по вищий категорії лабораторія, а інструментальні дослідження проводяться на сучасному обладнанні. У лікувальному комплексі санаторію запроваджено понад шістдесят різноманітних  процедур. Показаннями для лікування є хвороби опорно-рухового апарату, ендокринної та нервової системи, захворювання органів травлення та органів дихання.

Впродовж останніх років заклад надає послуги з відпочинку та реабілітації військовослужбовцям, які брали участь в АТО/ООС.

Читайте також: У Шацькій РДА знайшли спосіб узаконити торгові споруди на пляжі в селі Світязь

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024