Україна отримає від Міжнародного банку 350 мільйонів доларів

27 Червня 2020, 16:04
1071

Україна отримає від Міжнародного банку реконструкції та розвитку 350 мільйонів доларів США на підтримку проєкту «Перша позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення».

Відповідне рішення 26 червня 2020 року прийняла Рада директорів Світового банку, повідомляють на Урядовому порталі.

Це перший проєкт серії позик на підтримку політики розвитку загальним обсягом 700 мільйонів доларів США, який підтримує зусилля Уряду України в реалізації реформ за такими основними напрямами:

  • посилення демонополізації та антикорупційних інститутів, зокрема шляхом анбандлінгу власності в газовій галузі, удосконалення правової бази для концесій та зміцнення антикорупційних інститутів;
  • зміцнення ринку землі та кредитного ринку шляхом створення прозорого ринку сільськогосподарських земель з відповідними гарантіями захисту, посилення механізму врегулювання непрацюючих кредитів та нагляду за небанківськими фінансовими установами;
  • підкріплення системи соціальної підтримки шляхом збільшення розміру пенсійних виплат.

За словами новопризначеного Директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Банерджи, пандемія COVID-19 спричинила стрімкий економічний спад, що позначився на доходах простих українців і малого бізнесу, та створив додаткове навантаження на державний бюджет. У рамках цієї позики на політику розвитку надається 350 мільйонів доларів США на підтримку державного бюджету у скрутні часи.

«Світовий банк вітає зобов’язання Уряду щодо реформ, спрямованих на підготовку економіки до відновлення, зокрема, суттєві кроки, зроблені для зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель, та збільшення виплат вразливим групам населення похилого віку», – додав директор.

Заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції України Юрій Гелетій запевнив, що Україна високо цінує підтримку міжнародних партнерів, адже це дозволяє утримувати незмінним курс на проведення політичних та економічних реформ, які є основою для макроекономічної стабілізації та збалансованого зростання. Кошти, виділені МБРР, надійдуть до державного бюджету, що допоможе скоротити його дефіцит.

Читайте також: Укрзалізниця перенесла виплату державі 750 мільйонів гривень

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024