За неправильне збирання чорниці на волинян чекають штрафи

27 Червня 2020, 17:10
1725

Волинянам нагадують, що збір ягід механічними чи ручними пристроями – заборонений.

Про це повідомляє пресслужба Колківського лісового господарства.

Щорічно лісівники проводять роз’яснювальну роботу, попереджають про небезпеки та стежать, щоб ягідники не смітили, не палили вогнища під час спеки, а головне – попереджають про заборону збирання ягід механічними чи ручними пристроями.

«Гребінка – одна з найпоширеніших пристроїв, який використовують збирачі ягід. Шкода для ягідника від цього завдається значна. Підривається коренева система, яка відновлюється лише через п’ять років. Якщо підривати гребінками щороку, то згодом ягідник просто пропадає. Не зупиняють людей навіть штрафи. Хоча для недобросовісних збирачів, які порушили закон вперше, ми проводимо профілактичну бесіду та вилучаємо знаряддя заготівлі», – роз’яснює інженер з охорони і захисту лісу Сергій Оксенюк.

«Штраф за використання гребінки чи біраха невеликий, всього 51 гривня, але не варто нехтувати законом, адже лісові охоронці мають право за кожен зібраний гребінкою кілограм чорниць додатково нарахувати 177 гривень заподіяної лісовим угіддям шкоди. Тож людині, яка назбирала 10-20 кілограмів, відповідно це обійдеться дорого, а таке збирання лісових дарів стане збитковим», – розповідає головний лісничий підприємства Руслан Люшук.

Лісівники вкотре закликають дотримуватися законів під час збирання дарів лісу. Бажають, щоб лісові ягоди смакували не один рік і приносили користь здоров’ю та сімейному бюджету.

Читайте такожСімейні фермерські господарства зможуть отримати додаткову фінансову підтримку

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024