Деякі кордони в Європі можуть знову закрити

28 Червня 2020, 11:08
1106

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас не виключає, що окремі кордони в Європі доведеться знову закрити в разі різкого зростання заражень коронавірусом.

Водночас він наголосив, що відповідне рішення не повинні ухвалювати без узгодження в ЄС. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інтерв'ю міністра агенції dpa.

«Не можна виключати ще одного закриття кордонів, якщо кількість заражень в одному регіоні ЄС буде значно вищою, ніж в іншому», – сказав Маас, зауваживши, що такий крок має бути скоординований в ЄС.

За його словами, «Європа багато чого дізналася у цій кризі – про наші недоліки, але й про сильні сторони». Він запевнив, що країни ЄС покращили координацію «та солідарно надали допомогу одна одній у темпі та вимірі, яких до цього не було».

У березні на початку пандемії коронавірусу багато країн-членів ЄС, включно з Німеччиною, закрили свої кордони. При цьому цей крок здійснили без узгодження з країнами-сусідками чи керівництвом ЄС. З 15 червня майже всі кордони між країнами-членами ЄС та Шенгенської зони знову відкриті. Винятки становлять лише Норвегія та Фінляндія, які хочуть відкрити свої кордони лише в середині липня.

Читайте також: У Євросоюзі готові підтримувати реформи вугільної галузі України

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024