У Рівному на хабарі зловили заступника начальника відділу обласної прокуратури

02 Липня 2020, 11:45
1290

У Рівному поліція викрила у хабарництві заступника начальника відділу обласної прокуратури.

Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненської області.

За два ноутбуки вартістю 1500 доларів посадовець обіцяв закрити кримінальні провадження. Оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Нацполіції за участю прокуратури Рівненської області спільно зі слідчими Центрального апарату ДБР та генінспекцією Офісу Генерального прокурора викрили корупційну діяльність одного із заступників начальника відділу прокуратури Рівненщини.

За попередньою інформацією, посадовець за щомісячну неправомірну вигоду обіцяв начальнику відділення поліції сприяти у непритягненні його до можливої кримінальної відповідальності та надалі «кришувати» його діяльність перед органами Державного бюро розслідувань.

У ході слідства задокументували факт вимагання у громадянина неправомірної вигоди. За 1500 доларів США посадовець обіцяв вирішити питання щодо закриття кримінальних проваджень. При цьому неправомірну вигоду він хотів отримати у вигляді двох ноутбуків.

1 липня правоохоронці затримали заступника начальника відділу прокуратури Рівненської області під час одержання обумовленої винагороди. З місця події вилучили ноутбуки.

Вирішують питання про затримання прокурора у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та повідомлення йому про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: На хабарі затримали завідувачку кафедри університету в Рівному


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024