За тиждень на Волині відбулось 850 перевірок бізнесу

02 Липня 2020, 11:14
2216

Необхідно продовжити та посилити перевірки на дотримання карантинних вимог, особливо у місцях масового відпочинку. На цьому наголосив голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Захід організували 30 червня. Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Голова ОДА висловив невдоволення з приводу побаченого на Шацьких озерах, де цими вихідними він перебував з інспекцією.

Про хід перевірок на території області, зокрема, і в Шацькому районі доповів начальник Головного управління Держспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський.

«Упродовж 23-29 червня в області здійснено 850 перевірок. Зокрема, спеціалістами обстежено 81 заклад громадського харчування, 424 об’єкти торгівлі продовольчими товарами та 194 – непродовольчими. Перевірено 30 агропромислових ринків, 35 перукарень та салонів краси, 42 об’єкти інших сфер надання послуг населенню. Окрім цього, 24 та 26 червня обстежено 44 пункти тестування зовнішнього незалежного оцінювання основної сесії», – розповів посадовець.

Голова ОДА поцікавився в керівника Держспоживслужби, чи були виявлені порушення у Шацькому районі.

«За фактами перевірок виявлено 214 порушень протиепідемічних вимог. На підставі зафіксованих порушень видано 194 приписи, складено 18 протоколів за невиконання приписів, з них 3 протоколи саме у Шацькому районі та винесено 2 постанови про накладання штрафу», – уточнив Богдан Лозицьки.

Загалом, з моменту запровадження карантину на Волині спеціалісти Держспоживслужби області провели більше ніж 11 тисяч обстежень закладів, діяльність яких дозволена у період карантинних обмежень.

Читайте також: На Світязі заборонили діяльність розважальних атракціонів та тематичних парків на період карантину

З огляду на епідеміологічну ситуацію в області та високий рівень захворюваності на COVID-19, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко дав доручення посилити перевірки Держспожтвслужбою, зокрема, у Шацькому районі.

За словами посадовця, саме там на минулих вихідних фіксувалися масові скупчення людей, кількакілометрові автомобільні черги, високий рівень антисанітарії та нехтування всіма карантинними заходами. Це все своєю чергою може стати причиною різкого збільшення захворюваності на COVID-19.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024