На Старовижівщині провели догляд 250 гектарів молодого лісу

02 Липня 2020, 12:15
Молодий ліс 943
Молодий ліс

З весни та до осені лісівники Старовижівщини акцентують увагу на догляд за лісовими культурами.

Перш за все, звертають увагу, чи прижилися цьогорічні саджанці. Але не меншої уваги потребують і дворічні, трирічні культури. Про це інформують у пресслужбі Старовижівського лісництва

Важливою умовою для створення якісних лісових насаджень є своєчасний догляд за лісовими культурами, розповідають у державному підприємстві «Старовижівське лісове господарство».

Мало просто посадити ліс – впродовж декількох років лісівники дбають про молоді насадження, створюючи сприятливі умови для їх росту та розвитку, знищуючи бур’яни та трав’янисту рослинність. Це все лісівники роблять власними руками або механізовано.

Варто зазначити, що за однорічними лісовими культурами догляди проводять  3-4 рази на рік, дворічними – 2-3 рази, трирічними – 2 рази, чотирирічними – 1 раз, за п’ятирічними  – за потреби. Із шестирічними та семирічними лісовими культурами проводять рубку освітлення та переводять у покриту лісом площу.

Кількість, тривалість і строки доглядів визначаються типом лісорослинних умов, способом обробітку ґрунту, методом і способом створення лісових культур, віком садивного матеріалу, видовим складом насадження, погодно-кліматичними умовами, біологічними властивостями деревних порід, цільовим призначенням майбутнього насадження та економічними умовами.

На сьогодні у лісгоспі вже провели догляди за лісовими культурами на площі 250 гектарів з 750 гектарів, які є запланованими на цей рік.

Особливо важливо проводити догляди за лісовими культурами на ділянках з багатими лісорослинними умовами, адже на таких ґрунтах проявляють свою активність другорядні швидкоростучі породи. Такі як верба, осика, береза та інші, які пригнічують ріст основних лісоутворюючих порід.

1

1

1

1

1


1

Читайте також: 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024