На будівництво спорткомплексу в Сарнах витратили 23 мільйони гривень

05 Липня 2020, 14:03
1210

У Сарнах споруджують спорткомплекс та реконструюють приймальне відділення центральної районної лікарні.

Об’єкти зводять в рамках Національної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Як проходять роботи, ознайомився голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

Спорткомплекс в Сарнах має потужну багатофункціональну залу з трибунами на 760 місць. Вона розрахована не лише на ігрові види спорту – мініфутбол, волейбол, баскетбол. Тут діятимуть борцівська, боксерська та тренажерні зали. Важливо, що комплекс адаптований для зайняття спортом для людей з інвалідністю та маломобільних груп.

Будівельники звели споруду з «нуля», виконали зовнішні опоряджувальні роботи. Встановлена сантехніка, проведена електрика та опалення, під’єднані мережі.

Зараз у залі готують підлогу для вкладання паркету, завершують ремонт на інших поверхах. Також роблять благоустрій прилеглої території.

Будівельники запевняють, що на серпень можна планувати відкриття споруди. Адже її готовність  95 %.

«У спорткомплексі в Сарнах невдовзі лунатимуть вигуки вболівальників. Спорудження об’єкту – на завершальній стадії. Національні федерації з різних видів спорту вже звертаються з проханням провести у новозбудованому спорткомплексі змагання, навіть всеукраїнського рівня. У планах – змагання з міні-футболу, волейболу, баскетболу, єдиноборств. Переконаний, що сучасний спорткомплекс у Сарнах дозволить підготувати не одного чемпіона з Рівненщини!» – зазначив Віталій Коваль.

Окрім того, керівник області побував у Сарненській ЦРЛ. Заклад визначений як опорний, і входить до семи закладів, що беруть участь у програмі «Велике будівництво».

Медики лікарні стверджують, що приймальне відділення – це обличчя закладу. Тут пацієнтам діагностують захворювання, оперативно та ефективно надають ургентну та невідкладну допомогу. А після цього – стаціонарно лікують.

«У результаті реконструкції відділення має стати сучасним та комфортним приміщенням для людей та медиків. Дизайн для усіх відділень буде однаковий, як і перелік медичного інструментарію. Єдиний брендбук передбачений типовим проєктом, що розробило МОЗ. Проєкт документації – майже на виході. Далі проведуть експертизу на міцність. У разі стабільного фінансування від держави, будівельні роботи у приймальних відділеннях планують завершити у жовтні-листопаді цього року», – наголосив Віталій Коваль.

Загальна вартість об’єкту – 23 мільйони гривень.

Читайте також: На перехресті у Сарнах не працює світлофор







 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024