На Шацьких озерах «на гарячому» зловили чотирьох браконьєрів

05 Липня 2020, 15:05
1307

Під час рейду на Шацькі озера інспектори Волинського рибоохоронного патруля попередили збитків на майже три тисячі гривень.

Так, 1 та 2 липня державні рибпатрульні здійснили рибоохоронний рейд на водойми Шацького району на території Шацького національного природного парку, повідомляє пресслужба відомства.

Першого липня на озері Люцимер, поблизу смт Шацьк викрили грубе порушення правил рибальства. Троє громадян ловили рибу з дерев’яного човна трьома мисиновими сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля, порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

На винних осіб склали протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, зокрема один з порушників притягується за подібне порушення вдруге. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення громадян до відповідальності. Заборонені знаряддя лову вилучили.

Пізніше під час обстеження цієї ж водойми виявили безгосподарське майно. З озера вилучили чотири одиниці заборонених знарядь. У сітках знаходилася риба: краснопірка – 7 екз., карликовий сомик – 9 екз., карась сріблястий – 5 екз. Оскільки риба була живою, її випустили у природне середовище. Попереджено збитків на суму 1 290 грн.

Наступного дня під час обстеження на озері Пулемецьке, поблизу села Пулемець зловили громадянина, який ловив рибу з дерев’яного човна забороненим знаряддям. За допомогою ліскової сітки порушник встиг виловити 14 екз. риби карась сріблястий, загальною вагою 3,5 кг.  Рибу у живому стані випустили назад у воду.

На порушника оформили адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Матеріали справи готуються до передачі у суд для притягнення до відповідальності.

На тому ж озері виявили та вилучили шість од. безгосподарських сіток. У знаряддях лову знаходилась риба: карась сріблястий - 8 екз. та лящ – 3 екз, загальною вагою три кілограми, яку випустили в озеро, чим попередили збитків на 1 143 грн.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, ляща – 301 грн, краснопірки – 141 грн.

Читайте також:На території Шацької ОТГ жодна база відпочинку не працює







Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024