За перше півріччя на Волині сплатили понад 2 мільярди гривень податків

06 Липня 2020, 13:01
959

До місцевих бюджетів Волині у січні-червні 2020 року сплатили 2 мільярди  253 мільйони гривень податкових платежів.

Про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

Сума отриманих громадами у розпорядження коштів на 3,1 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

За словами начальниці Головного управління ДПС у Волинській області Світлани Савчук, до фактичних надходжень 2019-го року до місцевих бюджетів мобілізували на 67,6 мільйона гривень більше. Тож, попри несприятливу ситуацію через пандемію COVID-19, в області зберігається позитивна динаміка податкових надходжень.

«Цей факт вказує на належний рівень податкової культури представників волинського підприємництва. Водночас варто відзначити якісну роботу фахівців ДПС, які докладають усіх зусиль для того, щоб громади отримували необхідний фінансовий ресурс», – зазначає Світлана Савчук.

У період коронакризи більш активну позицію щодо забезпечення бюджетів коштами повинні мати представники місцевого самоврядування. Йдеться про надходження від туристичного сезону чи заготівлі дарів лісу.

«За умови ефективного моніторингу та своєчасного інформування органів ДПС про потенційні джерела бюджетних надходжень громади зможуть отримати вагомий додатковий фінансовий ресурс. Сподіваємося на дієву співпрацю та діалог з органами місцевої влади, що сприятиме бюджетній стабільності громад», – підкреслила начальниця управління.

Читайте такожНа Волині сплатили 9,5 мільйона гривень екологічного податку

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024