На Волині можуть послабити карантинні вимоги для ресторанного бізнесу

06 Липня 2020, 18:18
Фото ілюстративне 1141
Фото ілюстративне

Під час зустрічі з окремими рестораторами Волині та представниками ГО «Українська ресторанна асоціація», яку провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко, обговорили проблемні питання діяльності закладів ресторанного типу у період карантину.

Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Як озвучив голова ГО «Українська ресторанна асоціація» Сергій Трахачов, введення карантину в Україні у зв’язку з COVID-19 негативно вплинуло на діяльність закладів громадського харчування, зокрема, на прибуток цих підприємств та зайнятість населення. Навіть пом’якшення карантину, у тому числі дозвіл ресторанам та кафе працювати «на виніс», а згодом – відкриття літніх кафе не дають можливості покривати всі необхідні видатки на утримання закладів та персоналу.

Відтак, Сергій Трахачов спільно з рестораторами звернулися до облдержадміністрації з проханням розглянути можливості щодо зняття додаткових обмежень для закладів громадського харчування у період карантину. Серед озвучених ними пропозицій – дозволити працювати закладам такого типу до опівночі замість 22:00 як встановлено зараз. Ще одна пропозиція стосувалася дозволу працювати ресторанам на повну потужність, зокрема, відкрити внутрішні зали, а не лише літні кафе.

Представники ресторанного бізнесу мотивують такі пропозиції не лише втратою прибутку, звільненням персоналу через відсутність роботи, а й тим, що в окремих регіонах України такі обмеження уже зняті.

Однак, Олександр Троханенко повідомив учасникам зустрічі, що рішення про зняття додаткових обмежень приймаються на підставі рішень Державної комісії ТЕБ та НС аналогічною регіональною комісією, виходячи з показників рівня захворюваності у конкретній області.

«Позаяк ситуація на Волині із захворюваністю на COVID-19 наразі досить серйозна, мова про роботу ресторанів, барів та кафе у докарантинному режимі поки не йде. Адже як інцидентність, так і рівень зайнятості лікарняних ліжок в області значно перевищують допустимі норми, встановлені МОЗ», – зауважив Олександр Троханенко.

Натомість, на думку посадовця, питання продовження годин роботи літніх кафе на 2 години у вечірній час можна винести на обговорення регіональної комісії ТЕБ та НС.

Відтак, за результатами зустрічі її учасники узгодили подальший алгоритм співпраці. Представники ГО «Українська ресторанна асоціація» спільно з провідними рестораторами Волині направлять на розгляд вищезгаданої комісії  свої пропозиції, яка, у свою чергу, враховуючи динаміку захворюваності в області, прийме відповідні рішення.

Слід зазначити, що представники Української ресторанної асоціації озвучили також своє бачення щодо можливостей залучення провідних волинських ресторанів до участі у проєкті Президента України Володимира Зеленського «Магніти України».

Читайте також: «Старий лис»: як вірменка та українець відкрили унікальну таверну в Луцьку. ФОТО

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024