Волиняни-підприємці сплатили до бюджету майже 2,1 мільярда гривень податку

10 Липня 2020, 12:10
780

З офіційних доходів волинян до бюджету сплатили майже 2,1 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДПС у Волинській області.

Підсумок першого півріччя 2020 року – 2 мільярди 88 мільйонів гривень ПДФО, що сплачений до бюджетів усіх рівнів на Волині. Таким чином, із легально виплаченої зарплати та інших офіційних доходів до бюджетів надійшло на 2,7 відсотка податку на доходи фізичних осіб більше проти аналогічного періоду торік.

Оскільки ПДФО належить до бюджетоутворюючих платежів місцевих громад, в Головному управлінні ДПС у Волинській області застерігають представників підприємництва від використання неоформленої належним чином найманої праці.

«Лише 533 мільйони гривень зі сплаченого в області ПДФО спрямовано до держбюджету. Решта суми – це доходи місцевих громад, які використовуються для вирішення актуальних питань. Тож, якщо громада хоче мати стабільне і прогнозоване джерело надходжень, варто подбати про офіційне працевлаштування усіх без винятку найманих працівників. Саме лідери місцевого самоврядування володіють повною інформацією про здійснювані підприємницькі проекти. Важливо, щоб всі задіяні у них працівники мали офіційне робоче місце», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Як зазначила керівник волинських податківців, через пандемію COVID-19 реальний сектор економіки відчуває значні труднощі, відповідно – показники наповнення бюджетів знижуються.

«Однак, коронакриза – не привід для переходу в «тінь». Як переконує практика адміністрування податків, максимальна підтримка легального бізнесу та активна протидія спробам мінімізації, зокрема так званих зарплатних податків,  допомагають  подолати негативні тенденції. Щиро дякуємо тим представникам бізнесу, які виконують вимоги закону і виплачують офіційну зарплату. Завдяки такій відповідальній позиції бюджети отримують кошти, а громадяни – соціальних захист», – підсумувала Світлана Савчук.

Читайте також: На Волині цьогоріч на 1,6% більше працевлаштованих ніж минулого року

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024