Не лоукости, а вантажні літаки: розповіли про найближчі перспективи для Рівненського аеропорту

11 Липня 2020, 10:01
919

Керівництво Рівненського аеропорту проводить перемовини з авіакомпанією Елерон про організацію вантажних авіаперевезень літаками АН-26. 

Наразі це найближча перспектива для відновлення роботи аеропорту після карантину. Про це під час брифінгу у п'ятницю, 10 липня, розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. 

За його словами, до карантину керівництво аеропорту спільно з Управлінням інфраструктури провело чимало переговорів з авіакомпаніями, у тому числі й міжнародними. 

Зокрема це домовленості про використання майданчика аеропорту з такими компаніями як «МАУ», «Мотор-Січ», «SKY UP» та «Браво». Позитивними були переговори з європейськими лоукостерами Wizz Air та Ryanair щодо організації регулярних польотів спочатку в Польщу, а також запуску чартерних рейсів у Туреччину та Єгипет. Проте з поширенням коронавірусу процес довелось зупинити. 

«Нашим завданням є відродили якісну роботу аеропорту, тому що він сьогодні є дотаційним з обласного бюджету. Є ряд питань щодо заборгованості зарплат, тому що скорочення на об'єкті, який є режимним, не може бути.  Авіаперевізники вже поступово відновлюють рейси на території нашої держави. Що стосується Рівненського аеропорту, сьогодні ведемо переговори з авіакомпанією Елерон про організацію вантажних авіаперевезень літаками АН-26. Це наразі найбільша перспектива того, що наш аеропорт зможе повноцінно запрацювати після карантину», – зазначив Сергій Подолін.  

Читайте також: Подорож у карантин: перелік країн, які відкрили свої кордони для українців

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024