З початку року на Волині виявили 18 підпільних автозаправок

12 Липня 2020, 10:44
965

Робоча група з ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами на території області здійснює комплекс заходів, спрямованих на перекриття нелегальних каналів постачання, встановлення місць зберігання та шляхів реалізації паливно-мастильних матеріалів сумнівної якості.

Як поінформували учасники засідання міжвідомчої робочої групи з ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами на території області., протягом 2020 року в області провели 65 виїзних перевірок, виявили діяльність 18 підпільних АЗС, 8 з яких демонтували. Окрім того, з незаконного обігу вилучили 44,1 тонни паливно-мастильних матеріалів сумнівної якості, які реалізовувались без дозвільних документів, вартістю 1 мільйон 142 тисяч грн, а також обладнання для його розливу та зберігання на суму 1 мільйон 244 тисяч гривень. Про це повідомляє Волинська ОДА.

Також за результатами перевірок нарахували 238 тисяч штрафних санкцій, наклали арешт на 9 тонн вилученого пального на суму 220 тисяч гривень. Щодо 16 осіб склали протоколи про адміністративні правопорушення, розпочали 2 кримінальні провадження.

Слід зазначити, що робота, спрямована на протидію незаконній торгівлі нафтопродуктами в області, поступово дає результат. Позаяк, більшість нелегальних АЗС або припинили свою діяльність, або спрямували її у правове поле. Зокрема, станом на 7 липня 2020 року видали 194 ліцензії на право роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами, 785 – на зберігання паливно-мастильних матеріалів та 61 – на здійснення гуртової торгівлі. Окрім того, зареєстрували 247 акцизних складів, з яких 7 – нафтобази.

Разом з тим, на думку заступника голови облдержадміністрації Олександра Троханенка, роботу у цьому напрямку необхідно посилити, зокрема, перевірити наявність усіх необхідних дозвільних документів у тих АЗС, які вже легалізували свою роботу за результатами перевірок та сплачують податкові платежі. Однак, не менш важливим, на думку членів комісії, є наявність у них документів щодо зберігання та продажу палива, актів на водоексплуатацію, дотримання трудового законодавства, протипожежної, безпеки та будівельних норм тощо.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024