Шахтарі закінчили безстрокову акцію протесту під Офісом президента

12 Липня 2020, 11:09
993

Шахтарі припинили акцію протесту під будівлею Офісу президента.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників, народний депутат від Батьківщини Михайло Волинець на сторінці у Facebook.

«Дванадцятого дня Всеукраїнської безстрокової акції протесту під стінами Офісу президента не буде. Шахтарі державних шахт гірники Добропілля сьогодні повертаються додому з гарантіями від медіатора процесу переговорів між владою та учасниками енергоринку», – написав він. 

Волинець також зазначив, що згідно з рішенням, за дорученням президента, відновлять роботу вугледобувних підприємств, що перебувають у режимі простою. З понеділка до роботи повертаються робітники «Добропіллявугілля».

«Поточна ситуація ще раз переконала нас в необхідності комплексного та системного розв'язання проблем енергетичної галузі. Подальші зусилля міністерства будуть спрямовані на доопрацювання чинної моделі ринку електроенергії, викривлення якої призвели до кризи, у тому числі, для вітчизняних гірників», – прокоментувала досягнуті угоди виконуюча обов'язки міністра енергетики Ольга Буславець.

Нагадуємо:

Нагадаємо, що шахтарі з різних регіонів України, у тому числі шахтарі «Волиньвугілля», приїхали під стіни Офісу президента з вимогою виплатити заборгованість по зарплаті, яка станом на 1 липня становила понад 1,2 мільярда гривень.

Серед інших вимог – звільнення від виконання обов’язків голови профільного комітету Верховної Ради України Андрія Геруса; заборона імпорту електроенергії та вугілля газових марок із країни агресора — РФ, а також із Білорусі; відновлення роботи блоків теплових електростанцій, які були переоснащені з антрацитового вугілля на вугілля газової групи.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024