Кулінарний експерт Євген Клопотенко похвалив сирний завод у Дубні

12 Липня 2020, 14:34
1035

Кулінарний експерт Євген Клопотенко відвідав та похвалив сирний завод у Дубні.

Про це він розповів на своїй сторінці у фейсбуці.

«Я їздив на сирний завод в Дубно, ходив там, дивився, запитував. Можна сказати, об'єднався з сиром енергетично та відчув його кожною своєю чакрою. Тому це не просто якийсь перепис з вікіпедії, а інфа, яка прожита мною на 100%», – зазначає Євген Клопотенко.

Експерт поділився своїми нотатками та новими знаннями у галузі:

  • Молоко привозять з фермерства у радіусі 300 кілометрів від заводу. Тільки-но машина заїжджає на територію заводу – її миють та дезінфікують. Молоко, тестують в лабораторії, після чого відправляють на пастеризацію (термічно оброблюють, щоб позбавитися всіх бактерій).
  • До пастеризованого молока додають закваску з Голландії. Різні культури формують різний смак та структуру сиру.
  • Молоко згортається та ділиться на білі зернятка та сироватку. Білі зернятка дістають з сироватки та пресують, щоб сформувати з них сир.
  • Сформовані сирні брусочки занурюють на добу у сольовий розчин.
  • Потім солоний сирочок виловлюють з розчину та відправляють зріти. Різний сорт сиру — різний термін дозрівання.
  • Виробництво повністю автоматизовано. Нічиї руки, окрім ваших, до сиру не доторкаються.
  • Кожного дня виготовляють 50 т сиру. Щоб виготовити 50 т сиру, потрібно 500 т молока. Сир роблять для всієї України та на експорт.

Пан Євген говорить, що на сирний завод їздив не просто так. Він став бренд-амбасадором ТМ КОМО та перед тим хотів побачити повний процес виробництва та дізнатися, які процеси стоять за смачним українським сиром.

Читайте також: Кулінарний експерт Євген Клопотенко готував на сироварні у Дубні

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024