Волинські податківці контролюватимуть виплату зарплати працівникам аграрного сектору

13 Липня 2020, 12:13
1333

На Волині стартувала операція «Урожай-2020». Відповідне розпорядження начальниці Головного управління ДПС у Волинській області Світлани Савчук передбачає низку пріоритетних завдань для волинських податківців в період збору врожаю сільськогосподарських культур.

Про це повідомляє пресслужба управління.

Окрім організації контролю за реальним станом виплати зарплати працівникам, зайнятим в аграрному виробництві на всіх етапах,  фахівці ДПС виявлятимуть нелегальних найманих працівників, залучатимуть до декларування осіб, які надають в період жнив послуги комбайнування власною технікою та обробляють з метою отримання комерційного зиску земельні ділянки понад 2 гектари.

«Аграрний сектор вимагає великої кількості найманих осіб, які досить часто працюють на сільськогосподарських товаровиробників без оформлення належним чином трудових відносин. А це означає не лише бюджетні втрати, а й недотримання соціальних гарантій громадян. Просимо керівників підприємств та фермерських господарств не ігнорувати законне право кожного працівника на офіційну зарплату», – наголошує начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівниця волинських податківців підкреслила, що лише легальне робоче місце дає право на отримання соціальних виплат у випадку втрати працездатності та гідне пенсійне забезпечення в майбутньому.

«Звертаємо увагу орендарів землі на обов’язковості дотримання вимог закону при виплатах орендодавцям за користування паями. Загалом контроль за використанням земельних ділянок – одна з першочергових передумов стабільного наповнення бюджетів громад. Тож просимо менеджерів аграрних підприємств та фермерських господарств подбати про неухильне дотримання закону та сплату податків», – підсумувала Світлана Савчук.  

Читайте такожЩодня у селі неподалік Луцька фермери збирають по 100 тонн полуниці

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024