Суд заборонив конкурс на посаду головлікаря Рівненської обллікарні

13 Липня 2020, 16:05
822

Конкурс на посаду головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні заборонив суд.

Цю інформацію Суспільному підтвердили у пресслужбі ради. Перше засідання конкурсної комісії мало відбутись 13 липня об 11:00, там мали розглянути документи претендентів та або допустити до наступного етапу, або відхилити кандидатуру.

Претендентів на посаду двоє: в.о. головлікаря закладу Віктор Ткач та звільнений головою облради попередній очільник РОКЛ Іван Зима. Останній після підписаного розпорядження у коментарі журналістам повідомляв, що має намір судитись.

Іван Зима таки подав позов, а в обласну раду надійшла ухвала Здолбунівського суду про «заборону конкурсній комісії вчиняти дії з проведення конкурсу».

Речниця обласної ради Юлія Василенко каже, що ухвалу 13 липня зачитали членам конкурсної комісії, яка зібралась у повному складі.

«Рівненська обласна рада вважає зазначену ухвалу суду необґрунтованою та незаконною, відтак, звернулася до цього ж суду щодо скасування заходів забезпечення позову Івана Зими, – каже керівник юрвідділу облради Богдан Гречко.

Юрист пояснює: згідно зі статтею Цивільного процесуального кодексу України «забороняється вживати заходи забезпечення позову, шляхом зупинення, зокрема, конкурсу, який проводиться від імені територіальної громади».

Нагадаємо, наприкінці квітня комісія, яка розслідувала спалах коронавірусу в РОКЛ, дала висновок, що до масового інфікування медиків призвели, в тому числі, несвоєчасно розпочаті організаційні заходи в закладі щодо попередження COVID-19. Щодо керівництва як лікарні, так і профільного медичного управління рекомендували застосувати дисциплінарні заходи.

«Заперечувати ніхто нічого не буде, в комісії були фахові люди. Будемо вживати заходи. Винні вказані – значить будуть притягнуті до відповідальності, в тому числі і я», – коментував 29 квітня Іван Зима.

1 червня голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук підписав розпорядження про звільнення головного лікаря обласної клінічної лікарні Івана Зими. У мотиваційній частині вказав, що підставою для цього стала як ситуація із масовим інфікуванням медиків, так і звернення від прокуратури про нібито порушення, допущені в розробці проєкту на ремонт частини закладу. 5 червня сесія Рівнеоблради спробувала, але не повернула Івана Зиму на посаду головного лікаря.

Після майже годинної дискусії та суперечок, не вистачило спершу шістьох, а потім одного голосу, аби скасувати рішення голови ради про звільнення лікаря.

Читайте також: У Рівному зареєстрували 16 нових випадків інфікування коронавірусом

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024