На Ратнівщині затримали чоловіків, котрі незаконно переправляли до Білорусі іноземців

14 Липня 2020, 18:04
802

У Волинській області правоохоронці припинили діяльність каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Спільна група у складі оперативників Луцького прикордонного загону, у тісній взаємодії зі співробітниками ВБЗПТЛ  ГУ НП у Волинській області, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури, виявили та припинили діяльність каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Так, протягом 2020 року правоохоронці задокументували злочинну діяльність громадян України, а саме двох мешканців Ратнівського району. Чоловіки налагодили канал по незаконному переправленню з території України до Республіки Білорусь громадян Російської Федерації та Білорусі, які мали проблеми з законодавством, або яким з тих чи інших причин заборонено перетинання кордону.

У ході досудового розслідування, 14 липня цього року поблизу державного кордону на ділянці одного з прикордонних підрозділів що дислокується в межах Ратнівського району за участі міжвідомчої групи у складі оперативників Держприкордонслужби та співробітників ГУ Нацполіції Волинській області, із залученням військовослужбовців мобільної застави типу «С» Луцького прикордонного загону, було затримано одного з фігурантів кримінального провадження при спробі здійснити незаконне переправлення через державний кордон громадянина Білорусі.

Надалі провели санкціонований обшук за місцем проживання іншого фігуранта кримінального провадження – організатора протиправної діяльності. Під час слідчих дій правоохоронці виявили речові докази, що вказують на причетність до вчинення даного злочину.

Нині фігуранти провадження затримані, вирішується питання про повідомлення їм про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон за ст. 332 КК України та обрання запобіжного заходу.

Розслідування триває.




Читайте також: Коли українцям дозволять вільно в'їжджати до ЄС

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024