У деяких селах Локачинщини град та зливи пошкодив до 50% врожаю

16 Липня 2020, 14:36
888

Через негоду жнива цього року почалися пізніше, врожаї зернових будуть значно менші, ніж торік, – розповів начальник управління агропромислового розвитку області Юрій Горбенко.

В постраждалих районах проводять оцінку збитків. Про це йдеться у сюжеті Суспільного

Кореспонденти Суспільного побували у Локачинському районі. У Заячицівській сільраді град та зливи пошкодив до 50 % врожаю. Зі слів сільського голови комісія нині оглядає поля фермерів та одноосібників.

«Акти вони подадуть на районну комісію з надзвичайних ситуацій. Вона їх візьме до уваги. Інформацію подасть на область», – каже голова Микола Багнюк.

Читайте також: Одинадцять правил від Локачинських рятувальників, які можуть врятувати жнива від пожеж.

Селянин Микола Бугайчук має комбайн, разом із сином нині молотять ячмінь. Каже: перший день у полі.

«Плакати хочеться. Врожай був, але зараз його немає. Град збив. Усе на землі. Половина – на землі», – каже фермер.

Від негоди постраждав ячмінь, кукурудза, ріпак та соя. Фермер Сергій Кочубей цього року засадив 47 гектарів сої. У результаті негоди – рослини пошкоджені, розповів Сергій Кочубей. Додає, що брав кредит на засоби захисту і міндобрива. Каже: урожай буде нижчим, ніж очікував.

За словами Юрія Горбенка, жнивна кампанія в області розпочалася минулого тижня. Каже: погодні умови завадили аграріям повноцінно її розпочати.

«На перших порах розпочали обмолот озимого ячменю. Врожай показує від 5 до 8 тонн то, що зібрали», – каже начальник обласного управління агропромислового розвитку.

Читайте також: На жителів району склали адмінпротоколи за спалювання післяжнивних залишків.

Нині районні адміністрації у постраждалих від негоди районів, отримали доручення – провести техногенні комісії та скласти акти понесених збитків. За результатами перевірок в ОДА вирішуватимуть, чи компенсувати фермерам та одноосібникам збитки за втрачений врожай.

Читайте також: У Локачинському районі, господарства намолочують до 50 центнерів з гектара.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024