Автомобільні права буде легше отримати: як змінились правила

21 Липня 2020, 18:00
771

З 17 липня в Україні набрати чинності нові правила отримання водійських прав.

Зміни передбачені двома інструкціями Міністерства внутрішніх справ (МВС), які стосуються порядку проведення іспитів для майбутніх водіїв. «Відтепер підтвердити навички управління стало простіше», – йдеться в повідомленні головного сервісного центру МВС.

Відомство також перерахувало основні нововведення. Зокрема, встановлено чітку тривалість кожного етапу проведення практичного іспиту:

• на майданчику – не менше 10 хвилин;

• на дорозі – не менше 20 хвилин;

• в цілому – не понад годину.

Офіційно дозволили відхилятися від маршруту проведення практичного іспиту, якщо на ньому неможливо рух через затори, ремонту дороги, аварії й тому подібне.

«Фото-, відеофіксація відбувається з початку кожного іспиту і ведеться безперервно до його завершення. Іспит припиняється, якщо особа користується додатковими електронними приладами або матеріалами, підказками тощо» – додали у відомстві.

Також під час складання іспиту на вищу категорію прав тепер можна отримати право на керування транспортними засобами нижчих категорій.

«При отриманні прав категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами за будь-який з категорій В, С1, С, D1 і D. У разі відкриття двох і більше категорій теоретичний іспит здається один раз за екзаменаційними білетами вищої категорії», – уточнили в МВС.

Читайте також: Зріс розмір лікарняних та декретних виплат

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024