Громади Волині отримали до бюджетів 234 мільйони гривень майнових податків

30 Липня 2020, 17:43
844 Джерело: Громади Волині отримали до бюджетів 234 мільйони гривень майнових податків

За підсумками першого півріччя 2020 року у загальній сумі майнових податків, що сплатили до бюджетів громад Волині, плата за землю перевищує 80%.

Загалом упродовж першого півріччя поточного року громади отримали понад 234 мільйони гривень майнових податків. Про це інформують у секторі комунікацій Головного управління  ДПС у Волинській області.

.Найбільші суми з плати за землю до бюджетів громад спрямовують господарюючі суб’єкти. Наприклад у звітному періоді громади завдяки сумлінню юридичних осіб отримали 167,6 мільйона гривень плати за землю.  Громадяни за цей час сплатили 21,4 мільйона гривень земельного податку.

«Саме у липні-серпні громадяни найбільш активно перераховують до місцевого бюджету за місцем розташування земельної ділянки нараховану суму земельного податку. Наразі більшість фізичних осіб-власників землі та землекористувачів, вже отримали податкові повідомлення-рішення від ДПС про нараховану суму земельного податку. Щоб не створювати податкових боргів кожен платник упродовж 60 днів від моменту отримання такого повідомлення зобов’язаний перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити», – звертає увагу начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук. 

Однак, як свідчить практика, з різних причин чимало волинян мають заборгованість зі сплати земельного податку за минулі роки. Нині у переліку таких боржників – низка фізичних осіб.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024