Юрист із Луцька роз'яснив, чи законно санаторій обгородив пляж на озері Пісочне

31 Липня 2020, 13:47
1052

Після сюжету на каналі ICTV про конфлікт із пляжем на озері Пісочне юрист із Луцька Віталій Гончарук пояснив, чи законні дії санаторію «Лісова пісня».

Нагадаємо, на каналі ICTV у програмі «Факти» йшлося про конфлікт, який виник із обгородженням території пляжу металевим парканом. Тож тепер потрапити туди можна хіба за гроші. Такого на улюблених багатьма Шацьких озерах ще не бачили.

З усіх пляжів закритий лише цей, він належить санаторію «Лісова пісня». І ще донедавна доступ сюди нікому не обмежували. Тут засмагали і місцеві, і туристи, і гості санаторію. Та тепер його назвали лікувальним і стороннім сюди зась. Задарма пускають лише гостей санаторію.

Керівниця санаторію виправдовується: пляж загородили через карантин, аби контролювати кількість відпочивальників, а гроші беруть на благоустрій

У поліції порушень не побачили. Мовляв, доступ до водойм має бути вільний, але є винятки, і це саме той випадок

Юристи кажуть, тут більше питань до плати за вхід – чи має санаторій на це відповідні документи.

Читайте також: Доступ до пляжу обмежили та зробили платним на законних підставах, – дирекція «Лісової пісні»

Тревел-блогер Євген Панюта із дружиною показав, де і як відпочити на Шацьких озерах.ВІДЕО

У санаторії стверджують – документи мають, щоправда, чеки не видають. А відпочивальникам радять платити гроші за вхід або рушати на переповнений громадський пляж, що за кількасот метрів звідси. Адже безкоштовного відпочинку тут більше не буде.

Луцький юрист компанії «СІД» Віталій Гончарук роз'яснив, що позиція санаторію юридично чітко обґрунтована. 

«Зрозуміло, що є громадяни, яким не сподобалася зміна обставин. Колись вони їздили на цей пляж, відпочивали і робили, що хотіли, а зараз ім доступ до пляжу обмежили. Тому в даному випадку, відповідно до ст.40, 45 Конституції України, громадянин, якщо той вважає, що його права порушені, може звернутися до органу державної або комунальної власності (в цьому випадку - до обласної ради, до комунальної власності якого належить санаторій), з письмовим зверненням, або ж до суду, якщо вважає, що дії суб'єкта господарювання обмежують його права. Однак, попередньо ознайомившись з юридичним обгрунтуванням рішення санаторію обмежити доступ до пляжу сторонніх осіб, я не вважаю в їхні рішення незаконними. Санаторій діяв чітко, спираючись на нормативно-правові документи. Юридично до них претензій немає», – прокоментував Віталій Гончарук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024