Волинь поділили на зони за поширенням коронавірусу, Луцьк – у «червоній» зоні

01 Серпня 2020, 09:41
1005

Центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 31 липня визначила регіони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19. До «червоної» зони віднесуть Луцьк.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, коментуючи результати засідання Центральної комісії ТЕБ та НС в п’ятницю, 31 липня пише Район.Медицина.

«Помаранчевий» рівень небезпеки буде в Луцькому та Любешівському районі.

«Жовтий» рівень – у місті Нововолинськ, Горохівському, Ківерцівському, Локачинському, Маневицькому та Турійському районах.

«Зелений» рівень​​​​​ – у Ратнівському, Старовижівському, Шацькому, Любомльському, Ковельському, Рожищенському, Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Іваничівському районах.

Міністр уточнив, що вся інформація щодо рішення комісії буде розміщена на сайті МОЗ та відповідних ресурсах Уряду. Крім цього обласним державним адміністраціям доручено провести роз’яснювальну кампанію щодо введених рівнів обмежень.

Рішення Центральної комісії ТЕБ та НС прийняте на виконання постанови уряду щодо нових правил адаптивного карантину, яка вступає в дію з 3 серпня. Документом передбачається визначення регіонів за рівнем поширення коронавірусу на рівні адміністративно-територіальних одиниць.

Для визначення, до якої із зон належить той чи інший регіон, застосовуватися такі показники, як завантаженість в лікарнях не більше 50% ліжко-місць, середня кількість проведених тестів – не менш 24 на 100 тисяч населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування – не більше 11%, показник динаміки зростання випадків інфікування – не більше ніж 10%.

«Зелена» зона передбачає:

– перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;

– проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;

– кінотеатри із заповненістю на 50%;

– перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

«Жовта зона» (+ обмеження «зеленої»), забороняється:

– відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

«Помаранчева» зона (+ обмеження «жовтої»), забороняється:

– діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;

– діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;

– планові госпіталізації в лікарнях;

– спортзали, фітнес-центри, заклади культури;

– прийом нових змін в дитячі табори;

– обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

«Червона» зона (+ обмеження «помаранчевої»), забороняється:

– робота громадського транспорту;

– відвідування закладів освіти;

– діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Перетин кордону: з країн «зеленої зони» – потрібен тільки страховий поліс. Для країн із «червоної зони» – потрібен поліс + самоізоляція на 14 днів або ПЛР-тест.

За словами Максима Степанова, перехід в ту чи іншу зону відбуватиметься при перевищенні показників 5 днів поспіль.

Засідання Центральної комісії ТЕБ та НС буде проводитись кожної п'ятниці. За результатами аналізу ситуації в регіонах будуть визначатись рівні розповсюдження коронавірусу.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024