Перший день Луцька в «червоній» зоні: поліція не складає адмінпротоколи

03 Серпня 2020, 13:07
675

Поліцейські продовжують розповсюджувати інформаційні попередження серед громадян, перевізників та суб’єктів господарювання щодо рішення держкомісії за ігнорування правил, запроваджених перебуванням у «червоній зоні».

Адміністративних протоколів у понеділок, 3 серпня, поліцейські ще не виписуватимуть. Про це в коментарі Район.Луцьк повідомила керівниця сектору комунікації Головного управління Національної поліції Волині Ольга Бузулук.

Посадовиця зазначила, що поліцейські у неділю, 2 серпня, розповсюдили інформаційні попередження серед суб’єктів господарювання про те, що з 3 серпня вступає в дію рішення державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації.

3 серпня поліція продовжує проводити профілактичну роботу як серед людей, так і серед суб’єктів господарювання, перевізників, тобто інформує про рішення державної комісії.

«Ніяких адміністративних протоколів ми ще сьогодні не складаємо, тому що розуміємо складність ситуації, й те, що люди проти, але повинні розуміти, що є рішення центрального органу, воно чинне, і ми, звичайно, маємо здійснювати контроль за його дотриманням. Тому зараз ми його здійснюємо в межах наших повноважень: проводимо профілактичну й інформаційну роботу», – наголосила Ольга Бузулук.

Ольга Бузулук додала, що, якщо протоколи складатимуть, то як і раніше – на особливо злісних порушників, які не виконуватимуть законних вимог та ігноруватимуть санітарно-гігієнічні вимоги, правила особистої безпеки.

«Ми, звичайно, притягували їх до адмінвідповідальності. Сподіватимемося, що таких не буде», – наголосила керівниця сектору комунікації.

Нагадаємо, Луцьк, за рішенням Центральної комісії ТЕБ та НС, увійшов до «червоної зони» через ситуацію із коронавірусною хворобою. Перебування в зоні цього кольору, згідно з постановою Кабінету міністрів від 22 липня, передбачає ряд серйозних обмежень, зокрема заборону діяльності громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність закладів громадського харчування та ТРЦ тощо.

Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024