Особами, які незаконно видобувають пісок в Шацькому районі, займуться правоохоронці

05 Серпня 2020, 15:15
Особами, які незаконно видобувають пісок в Шацькому районі, займуться правоохоронці 1038
Особами, які незаконно видобувають пісок в Шацькому районі, займуться правоохоронці

В Шацькому районі немає жодного легального кар'єру з видобування піску чи інших корисних копалин, тому особами, які незаконно цим займаються, займуться правоохоронці.

Про це на черговому засіданні Шацької районної ради розповів заступник голови Шацької райдержадміністрації Володимир Самусєв при обговоренні питання про стан розробки та використання мінерально-сировинної бази.

Але скільки б разів його не розглядали на сесії, результат один: в районі досі немає офіційного кар’єру піску чи гравію. І це попри те, що в районі триває активне будівництво багатьох об'єктів інфраструктури: каналізування, школи, доріг, амбулаторії, не кажучи вже про індивідуальне житлове будівництво.

Скільки ж буде коштувати розробка такого кар'єру, начальник міжрайонного управління у Любомльському та Шацькому районах ГУ Держгеокадастру Віталій Юрчук сказати не зміг.

«В районі активно йде будівництво, і пісок незаконно добувають на території району. Чому в Любомльському районі змогли офіційно відкрити кар’єр, а в нас – ні? Я б хотів дійсно бачити результат в цьому питанні. Якщо не можна цього зробити – хотів би почути причини», – наголосив голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Натомість Володимир Самусєв запевнив: є домовленість із новим начальником шацьких поліцейських про те, що особами, які незаконно видобувають пісок, таки будуть займатися правоохоронці, а РДА – «пробивати» шляхи можливості розробки піщаного кар’єру.

Читайте також: 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024